Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Verschoor wijst toekomstige F1-coureurs aan: "Er zijn wel 15 man!"

Richard Verschoor zit inmiddels al een aantal jaar in de Formule 2, maar een stap naar de koningsklasse van de autosport zit er hoogstwaarschijnlijk niet meer in. Maar wie zijn er wél in staat om de stap naar de F1 te maken? Verschoor deelt zijn mening in een exclusief gesprek met RacingNews365.

Richard Verschoor
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 2 is vaak de kweekvijver voor talenten, maar de laatste jaren is er relatief weinig doorstroom geweest. Vorig jaar is er zelfs niemand rechtstreeks naar de F1 gegaan, terwijl in 2022 alleen Logan Sargeant de kans kreeg. Eerder was het wel de ideale opstap voor onder meer Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell en Alexander Albon.

Toch is het lastig om in de Formule 2 te zien wie er echt geschikt zijn voor de koningsklasse van de autosport. Je kunt kampioen worden, zoals Mick Schumacher, maar na twee seizoenen kwam er al vrij snel een (voorlopig) einde aan zijn avontuur in de F1. Maar op wie zou Verschoor zijn geld zetten voor een stap naar de F1?

"Ik denk dat er wel 15 man in de Formule 2 rijden die het niveau aan zouden kunnen", zo begint Verschoor zijn verhaal in een exclusief interview met RacingNews365. "Je ziet het ook bij Oliver Bearman. Hij heeft nu niet de beste auto en dan heeft hij het ook lastig. Maar die gaat wel naar de F1, hij krijgt dus wel een kans. Hij heeft zichzelf kunnen laten zien in Djedda en hij verdient het ook gewoon."

'Dat is het ding'

Dan richt Verschoor ziet op het supertalent Andrea Kimi Antonelli. De jonge Italiaan stapt waarschijnlijk in 2025 in bij Mercedes. "Ik denk dat het voor iedereen wel redelijk duidelijk is dat hij er (de F1, red.) ook gewoon naartoe gaat. Ik weet niet meer dan iemand anders, maar ik denk dat dat redelijk voor zich spreekt. Maar hij rolt ook niet het hele veld op. Natuurlijk is het zijn eerste jaar, maar ik denk gewoon dat het niveau heel hoog is."

Volgens de Nederlander verdienen dus meer coureurs de kans in de koningsklasse van de autosport. "Als je kijkt naar Paul Aron (nummer drie in F2), vind ik dat hij een kans verdient, net als Isack Hadjar, de kampioenschapsleider. Zij verdienen gewoon een kans. Maar er zijn er wel meer die een kans verdienen en die hem waarschijnlijk niet gaan krijgen", waarna Verschoor het pijnpunt aanstipt.

"Dat is ook het ding. In de Formule 1 heb je 20 stoeltjes, in de Formule 2 22 en in de Formule 3 30. Als je naar het voetbal kijkt, is dat natuurlijk veel breder. En bij ons is dat gewoon allemaal wat krapper", zo legt hij tot slot uit.

Bekijk hieronder het hele gesprek met Richard Verschoor!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel