Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Verstappen én Schumacher passeren de revue in zoektocht naar tweede Mercedes-coureur

Toto Wolff staat voor een lastig karwei, want hij is nog altijd op zoek naar een coureur om het tweede Mercedes-stoeltje op te vullen vanaf volgend seizoen. De Oostenrijker geeft nu een update over de zoektocht naar de toekomstige teamgenoot van George Russell.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes-teambaas Toto Wolff staat voor een lastige beslissing. Met het aankomende vertrek van Lewis Hamilton is het rijdersduo van de Duitse renstal voor 2025 namelijk nog niet compleet, maar de tijd begint wel te dringen nu het komende seizoen steeds dichterbij komt. Reservecoureur Mick Schumacher zou volgens Wolff wel een plek verdienen, maar er lijkt voor hem geen plek te zijn als vaste coureur.

De naam van jong toptalent Andrea Kimi Antonelli werd eerder ook al genoemd, want de Oostenrijker is groot fan van het 17-jarige toptalent en linkt hem wel vaker aan dat vrije stoeltje. Mercedes-simcoureur Frederik Vesti hoeft daarentegen niet te rekenen op een stoeltje, legt Wolff uit tegenover onder meer RacingNews365. "Fred heeft zijn werk gedaan, maar op dit moment is er voor hem gewoon geen kans of ruimte in de Formule 1. Hij zal sowieso een professionele coureur zijn op hoog niveau, of het nou in endurance-racen of ergens anders in is. Hij is daar echt voor gemaakt." 

Over Schumacher denkt de teambaas precies hetzelfde. "Over hem kan ik oprecht geen slecht woord zeggen. Fred en Mick doen allebei natuurlijk geweldig werk voor het team en ondersteunen ons in de simulator. Ze zijn daarbij ook een beetje de onbezongen helden, want je ziet ze eigenlijk niet terwijl ze een groot onderdeel zijn van ons succes. Alle nachten die zij in de simulator zitten, zie je niet. Mick verdient wat mij betreft echt een stoeltje en ik vind het leuk dat hij onderdeel is van onze familie." 

Toch kan Wolff zijn originele wens niet helemaal loslaten, want Max Verstappen zou hij net zo graag naar Mercedes halen. Hij steekt zijn bewondering voor de Nederlander dan ook niet onder stoelen of banken en benadrukt zelfs publiekelijk dat hij Verstappen graag bij zijn team zou willen hebben. Na afloop van de Grand Prix van Hongarije weigerde hij echter om verder in te gaan op de situatie. "Ik neem later dit jaar een beslissing over het rijdersduo voor volgend seizoen."

"Als alle chaos en hectiek weer wat is gaan liggen, zal ik bepalen wat de beste keuze is voor het team. Ik kan niet te veel kijken naar wat er allemaal bij Red Bull gebeurt, want ik wil me vooral gewoon concentreren op ons en op onze prestaties. Ons betekent in dat geval dus ook Kimi (Antonelli, red.), die in de Formule 2 natuurlijk een fantastische prestatie heeft geleverd met de overwinning (in Hongarije) en onze huidige twee Formule 1-coureurs."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel