Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Verstappen deelt Ferrari een tik uit in derde training GP Frankrijk

Max Verstappen deelde een tik uit aan de Ferrari-coureurs met een razendsnelle tijd in de derde en laatste vrije training voor de GP van Frankrijk. Teamgenoot Sergio Perez zat er niet helemaal bij en was terug te vinden tussen de Mercedessen.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op zaterdagmiddag werd in het snikhete Le Castellet de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk verreden. De Formule 1-teams en coureurs begonnen de sessie rustig met het klokken van tijden, waarbij alle beschikbare compounds voor dit Grand Prix-weekend direct werden gebruikt. Max Verstappen trapte af op de mediums en klokte hiermee vroeg in de sessie een razendsnelle tijd, waarmee hij flink los was van de rest van het veld.

Teamgenoot Sergio Perez van Red Bull reed al vroeg naar de top drie, maar moest Carlos Sainz voor zich dulden. De Ferrari-coureur klokte de tweede tijd, maar wel op de softbanden. Het verliep ook niet volledig soepel voor Sainz met hier en daar een uitschieter over het verraderlijke 'schuurpapier' asfalt op Paul Ricard.

Charles Leclerc spinde enkele minuten eerder. De nummer twee in het F1-kampioenschap reed in de beginfase van de sessie op harde banden en kon hiermee nipt in de top tien blijven, maar wel op anderhalve seconde afstand van de P1-tijd van Verstappen.

Uitslag Derde vrije training - Frankrijk

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de slotfase van de training werd het pas echt interessant. De teams waren klaar met langere runs en met nog tien minuten op de klok stapten de meeste coureurs over naar een setje vers rubber. Op de zachte band was het Sainz die verbeterde en bijna twee tienden onder de tijd van Verstappen dook. Dit was echter nog een tijd op de mediumband.

Verstappen wisselde naar een nieuwe set van de zachte banden en imponeerde. Met twee paarse sectoren en een imperfecte derde sector verbeterde de Red Bull-coureur naar een 1:32.272, de snelste tijd van de sessie. Het was ruim drie tienden sneller dan Sainz en zes tienden sneller dan Leclerc. Daarmee deelde hij een flinke tik uit aan Ferrari, dat het lastig had tijdens de derde training.

Mercedes staat al het gehele weekend ongeveer een seconde achter topteams Ferrari en Red Bull. Hiertussen vinden we ook Perez terug, die nog niet helemaal zijn draai lijkt te hebben gevonden. Achter de gebruikelijke top zes finishte Fernando Alonso op de zevende plaats en verraste Alexander Albon met P8. Williams lijkt er dit weekend beter bij te zitten dan voorheen, want ook Nicholas Latifi scoorde prima met een P12-resultaat in VT3.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel