Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en collega's willen meer inspraak na veelbesproken F1-irritaties

Of de Formule 1 en de FIA naar de suggesties van de coureurs luisteren? Max Verstappen en zijn collega's zouden wel wat meer zeggenschap willen hebben.

Verstappen Perez Norris Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen periode is er in de wereld van de Formule 1 veel te doen rondom het sprintformat en de nieuwe regels in de pitstraat. Er zijn hier en daar suggesties om de weekendindeling aan te passen als er sprintraces worden georganiseerd, terwijl er ook negatief werd gereageerd op het feit dat coureurs elkaar mogen inhalen bij het uitrijden van de pits. Lando Norris zit er niet meer mee dat de regels uit het niets worden veranderd, zo vertelt de McLaren-coureur tegen onder meer RacingNews365.

"Het maakt me niet uit dat we niet meer stil mogen staan aan het einde van de pitstraat", stelt Norris. "We hebben niets over deze regels te zeggen. Ze worden gewoon geïmplementeerd, of we het nou wel of niet goed vinden voor de sport. Hetzelfde geldt voor de maximale rondetijd in de kwalificatie. Ik kreeg in Brazilië een reprimande terwijl er twee auto's voor me reden. Ik kon niet inhalen, want anders moet ik racen in een out lap. Het is gewoon een gek iets."

Norris benadrukt wel dat hij de stewards niets kwalijk neemt. "Ik zeg niet dat de stewards niet naar ons luisteren. Het is alleen zo dat wij geen controle over de beslissingen hebben. Natuurlijk luisteren ze naar ons, maar dat betekent niet dat er zaken meteen veranderen. Soms is het iets voor later."

Verstappen vindt dat er te veel regeltjes zijn

Verstappen, de wereldkampioen van 2023, vindt dat er een rol is weggelegd voor de GPDA (de rijdersbond, red.). "Ik denk dat de stewards soms met te veel regels en politiek rekening moeten houden om een beslissing te nemen. Natuurlijk zou ik graag zien dat de GPDA haar zegje kan doen. Ik zou misschien zelf wel de baas van de F1 willen zijn, maar dat is niet de echte wereld. Als we blijven communiceren en een dialoog voeren, zien we vanzelf wat daar uit komt in de komende jaren."

Perez sluit zich bij zijn teamgenoot aan. "Het zou mooier zijn als de GPDA wat meer invloed kan uitoefenen, omdat het niet één coureur betreft. De organisatie bestaat uit een meerderheid van de coureurs en de stewards zouden meer met de mening van de GPDA moeten doen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel