Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Red Bull pakken troostprijs op Silverstone

Max Verstappen en Red Bull Racing wisten de GP van Groot-Brittannië niet te winnen, maar met een tweede plaats achter Lewis Hamilton deed Verstappen het zeker niet slecht. Daarbij pakte de Oostenrijkse renstal ook nog een troostprijs mee uit Engeland.

Verstappen race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen leek op Silverstone lange tijd niet mee te kunnen strijden om de overwinning, maar uiteindelijk kwam de Nederlander toch nog aardig in de buurt van winnaar Lewis Hamilton. Verstappen kwam na 52 rondjes op het iconische circuit een kleine anderhalve seconde tekort voor de zege.

In een ander klassement pakten Verstappen en Red Bull wél de overwinning, al was het verschil met de nummer twee heel klein. Verstappen kreeg concurrentie van zijn teamgenoot Sergio Perez, maar net als op de baan ging het bij Verstappen ook in de pitstraat net wat sneller. Al was de marge slechts één honderdste. De timing én de snelle pitstops zorgden er in ieder geval voor dat Verstappen een voordeel had ten opzichte van de concurrentie in de strijd om de podiumplekken.

Door de 1-2 in het klassement van de snelste pitstop heeft de Oostenrijkse renstal de voorsprong op Ferrari en Mercedes verder vergroot. Red Bull heeft een marge van maar liefst 133 punten op de Scuderia, die de tweede plek bezet. Daarachter moet Mercedes weer een achterstand van ruim 80 punten goedmaken op Ferrari.

Bekijk hieronder de snelste pitstops tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel