Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gaat los op uitlatingen FIA-president: "Zijn we vijf jaar oud?!"

FIA-president Mohammed Ben Sulayem sprak zich eerder fel uit over vloekende coureurs in de Formule 1. Max Verstappen kan zich duidelijk niet vinden in de woorden van Ben Sulayem en gaat daar hard tegenin.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Schelden en vloeken op de boordradio in de Formule 1, het is bijna gemeengoed geworden in de koningsklasse van de autosport. De president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, liet zich eerder al uit over het schelden. "Er zit een verschil tussen onze sport, autosport, en rapmuziek. Wij zijn geen rappers. Hoe vaak gebruiken zij het F-woord per minuut? Zo vaak gebeurt het niet bij ons", aldus Ben Sulayem tegenover Autosport.

"Ik ben zelf coureur geweest en in het heetst van de strijd kunnen de gemoederen hoog oplopen, als je bijvoorbeeld een duw van een andere coureur hebt gekregen. Toen mij dat vroeger in het zand overkwam, was ik op die momenten ook boos. Maar dat neemt niet weg dat we moeten blijven letten op ons gedrag. We moeten ons als verantwoordelijke mensen gedragen."

Max Verstappen gaat voor de GP van Singapore uitgebreid in op de woorden van de FIA-president. "Ik denk dat je hoe dan ook zal vloeken. Is het niet hier, dan is het misschien wel ergens anders. Iedereen vloekt, al doen sommige mensen dat misschien wat meer dan anderen. En het hangt er ook een beetje vanaf welke taal je spreekt. Maar misbruik is natuurlijk iets anders. Ik denk dat er tegenwoordig veel dingen worden uitgezonden, terwijl je in andere sporten niet rondloopt met een microfoon", zo begint Verstappen zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. 

F-woord

"Ik denk dat veel mensen slechte dingen zeggen als ze vol adrenaline zitten, maar in andere sporten wordt dat niet opgepikt. We zijn hier waarschijnlijk ook voor het vermaak. De dingen worden uitgezonden en daarom kunnen mensen het oppikken. Ze kunnen erover discussiëren op sociale media en zo krijg je allerlei problemen. Ik denk dat het al begint met het feit om het niet uit te zenden."

Verstappen vervolgt: "Als je het niet uitzendt, weet niemand het, alleen het team. Daar kun je dan intern mee om gaan. Het is waarschijnlijk gewoon een beetje de wereld waarin we leven, zowel in de sport als ook in het algemeen. Het lijkt erop dat mensen wat gevoeliger zijn voor bepaalde dingen. Zo gaat het. Ik denk dat de wereld een beetje aan het veranderen is. Maar het begint al om het helemaal niet uit te zenden, om mensen zo niet de optie te geven om het in het algemeen te horen."

"Natuurlijk heb je veel apps waar mensen naar de radioberichten kunnen luisteren. Je moet het waarschijnlijk beperken, of misschien wat vertraging inbouwen, waardoor je een paar dingen kunt censureren. Dat helpt veel meer dan een het instellen van verboden voor coureurs", zo is de duidelijke mening van Verstappen.

"Dan kan ik niet eens het F-woord zeggen, terwijl het niet eens zo slecht is. 'De auto werkte niet, de auto is f*cked'. Excuseer me voor mijn taalgebruik, maar zijn we 5 of 6 jaar oud? Zelfs als een 5-jarige of 6-jarige kijkt, zullen ze uiteindelijk toch vloeken, zelfs als de ouders het willen of niet toestaan. Als ze groot zijn, zullen ze met hun vrienden rondlopen en vloeken. Dit verandert niets", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel