Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

Verstappen geeft rijles in de regen tijdens sprintrace GP België

Max Verstappen kende een perfecte sprintrace op Spa-Francorchamps. Op een natte baan stond er geen maat op de Red Bull-coureur die Oscar Piastri eenvoudig voor bleef.

Regenval vlak voor de start van de sprintrace zorgde ervoor dat de start een half uur werd uitgesteld, nadat de oorspronkelijke aanvangstijd ook al met ruim een half uur was uitgesteld. Even na de klok van half zes werden de coureurs, verplicht op de full wets, op pad gestuurd achter de safety car.

De race werd door vijf ronden achter de safety car ingekort van 15 naar 11 ronden. De baan droogde langzaam op en diverse coureurs spraken de wens uit om direct te wisselen naar de intermediates. Max Verstappen had daarbij het nadeel dat Red Bull de voorste pitbox heeft en wisselen aan het einde van de laatste safety car ronde geen optie was, omdat er dan veel coureurs achter hem door de pitlane zouden rijden wat hem veel tijd zou kosten.

Oscar Piastri, Sergio Perez, Carlos Sainz en Lewis Hamilton doken als toppers wel direct naar binnen. Verstappen reed min of meer noodgedwongen een ronde langer door en stopte met Charles Leclerc en Lando Norris aan het einde van ronde 1, waardoor Piastri de leiding overnam.

Volgorde bij het ingaan van de tweede ronde: Piastri, Verstappen, Gasly, Perez en Hamilton. Het duurde een ronde voordat Verstappen zijn banden op temperatuur had en het gaatje naar Piastri had gedicht.

Uitslag Sprintrace - België

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen een klasse apart

De ervaren Fernando Alonso spinde in ronde vier van de baan, waardoor de safety car op de baan kwam. Met nog vijf ronden te gaan werd het veld weer losgelaten, waarbij alle coureurs op de intermediates stonden.

Piastri mocht het veld aanvoeren maar stond direct vol onder druk van Verstappen. Op Kemmel Straight vloog de Red Bull-coureur langs Piastri om vervolgens direct een groot gat te slaan met de rest van het veld. Hamilton en Perez waren volop aan het knokken, waarbij de coureurs elkaar op hoge snelheid raakten. Het zorgde voor een groot gat in de sidepod van de Red Bull. Het zorgde er mede voor dat Perez plots veel posities verloor en uiteindelijk zelfs uitviel.

Hamilton werd door de stewards bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Het betekende dat hij een podiumplaats kon vergeten.

Verstappen gaf ondertussen rijles aan het gehele veld en was een seconde per ronde sneller dan wie dan ook. Met speels gemak schreef hij de sprintrace op zijn naam voor Piastri en Gasly. In de WK-stand loopt de Nederlander wederom acht punten uit.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore