Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gewaarschuwd voor mogelijke teamgenoot: "Zou geen situatie tussen Senna en Prost herhalen"

Zou je als teambaas met Max Verstappen en Fernando Alonso twee wereldkampioenen in je team willen hebben? Geen goed idee, zo zegt Jo Ramirez, die van dichtbij de rivaliteit meemaakte tussen teamgenoten Ayrton Senna en Alain Prost.

Alonso Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kun je twee topcoureurs in hetzelfde team zetten? Dit jaar werd weleens geopperd dat Fernando Alonso de overstap zou moeten maken naar Red Bull, als vervanger van de slecht presterende Sergio Perez. Maar dan heb je Alonso aan de zijde van Max Verstappen zitten...

"Ik zou het niet doen, omdat het te moeilijk is", zegt Jo Ramirez tegen de Spaanse krant Mundo Deportivo. En hij kan het weten. De Mexicaan liep veertig jaar rond in de Formule 1 en was vanaf 1983 teamcoördinator van McLaren. Daar maakte hij van dichtbij de intense rivaliteit mee van topcoureurs én teamgenoten Ayrton Senna en Alain Prost.

"Ik zou geen situatie tussen Senna en Prost herhalen. Die ervaring hadden we bij McLaren... Mensen denken nu wel twee keer na. Ik zou het niet doen, omdat de ego's van deze sporters op dit niveau erg groot zijn en het zodoende moeilijk is", legt Ramirez uit. "Ayrton had bijvoorbeeld altijd een angst. Hij zei tegen me: 'Alain zal altijd de beste auto hebben, omdat hij het langst bij McLaren is. Hij zal altijd de beste motor hebben, omdat de band tussen hem en Honda zo sterk is'."

"En het kwam zover dat wanneer we de motoren ontvingen, we zeiden: 'Dit zijn de vijf motoren die we gaan gebruiken in deze Grand Prix'. En in de ene race zou Senna's hoofdmonteur zijn motoren kiezen en in de andere race zou Prosts hoofdmonteur zijn motoren kiezen. De monteurs hadden niet eens een idee welke beter was. Er zit altijd een klein verschil tussen de motoren, ongeveer 5 of 8 pk verschil. Maar er was geen argwaan of controverse meer. Ze (Senna en Prost, red.) gingen niet meer klagen. Ze wisten dus dat er geen sprake was van vriendjespolitiek."

Senna en Prost reden in 1988 en 1989 samen bij McLaren en pakten ieder een wereldtitel voordat Prost de overstap maakte naar rivaal Ferrari.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel