Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt uit naar critici: "Dan ben je geen echte fan"

Max Verstappen won in Singapore eens niet, tot genoegen van sommige F1-fans. Eindelijk een ander team bovenop het podium. Als je zo denkt, dan ben je echter geen echte fan, oordeelt de Nederlander zelf.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Afgelopen weekend werd Red Bull op waarde geklopt. Het team uit Milton Keynes kwam er totaal niet aan te pas in Singapore. Max Verstappen was niet blij met zijn wagen, maar had er vrede mee dat hij niet kon winnen. Hij had er immers niet het materiaal voor.

Sommige F1-fans waren dolblij dat de winnende reeks van Verstappen en Red Bull eindelijk werd doorbroken. Zag Verstappen in dat zijn verliespartij misschien voor een keer mooi was voor de sport, zo vraagt een journalist in het bijzijn van RacingNews365 in Suzuka aan de Nederlander.

Verstappen reageert gepikeerd. Hij heeft inderdaad terecht niet gewonnen, maar dat Red Bull de beste partij is, moet gewaardeerd worden door het publiek. "Om eerlijk te zijn kan me dat niet schelen. Voor mij was het duidelijk: we zijn verslagen, overduidelijk."

"Ik denk niet aan wat er goed is voor F1", vervolgt de tweevoudig kampioen. "Wat er gebeurt is volgens mij niet per se slecht voor F1. We zijn gewoon beter dan de rest. Als men dat niet kan waarderen, dan ben je geen echte fan."

"Zo gaat dat. Daarom was ik ook gewoon heel relaxed vorig weekend. Wij presteerden niet, anderen deden het beter dan wij. Dan verdienen ze te winnen. Ze horen niet te winnen omdat anderen zeggen dat het saai is dat Red Bull wint", aldus de Nederlander.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"