Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kondigt mogelijke Red Bull-reactie op McLaren-foefje aan

De vleugels van McLaren houden de gemoederen bezig in Singapore. Max Verstappen kondigt alvast een mogelijke reactie van Red Bull aan, míts de FIA vindt dat het legaal is.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Flexibele vleugels, de discussie omtrent het onderwerp is weer helemaal terug. Uit onboardbeelden van Oscar Piastri in Azerbeidzjan bleek dat de achtervleugel van McLaren op en neer beweegt op het rechte stuk, terwijl Red Bull en Ferrari eerder al naar de FIA stapten wegens de voorvleugel. Max Verstappen was er al duidelijk over: de onderdelen bewegen, afhankelijk van de snelheid.

De Nederlander zei het volgende: "Volgens mij is het duidelijk: het beweegt op snelheid. Het kan iets slims zijn, maar het kan ook niet slim zijn. Uiteindelijk is het aan de FIA om te bepalen of het illegaal is of niet. Het werd in Bakoe niet voor het eerst gebruikt, dus ik denk dat het belangrijk is om met een verduidelijking te komen. Het gaat niet alleen om de achtervleugel, ook om de voorvleugel." 

Maar moet Red Bull dan niet met een reactie komen? "Als het mag, ja", stelt Verstappen, die daarna de vraag krijgt of het wachten is op duidelijkheid vanuit de FIA. "Dat denk ik wel. Het is redelijk duidelijk, toch, wat er gebeurt? Daar kan je met één oog nog goed naar kijken."

Verstappen weet simpelweg niet of de flexibele vleugels zijn toegestaan en of het normaal is. "Als het mag wel, maar het is niet heel duidelijk op dit moment. Althans, in ieder geval niet voor ons." 

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel