Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen krijgt de complimenten: "Mentaliteit van een wereldkampioen"

Max Verstappen moest het na de Grand Prix van België doen met P4. Vanaf de elfde positie is dat een vrij aardig resultaat en voormalig F1-coureur Jolyon Palmer deelt zelfs de complimenten uit aan Verstappen.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen pakte op Spa-Francorchamps een gridstraf, waardoor de Nederlander niet vanaf de eerste positie mocht starten, maar tien plaatsen naar achteren ging. Het idee daarachter was dat hij zich vrij snel naar voren zou kunnen werken, maar de realiteit bleek anders te zijn. Inhalen was ineens vrij lastig op de lange rechte stukken in de Belgische Ardennen, maar desondanks wist de Nederlander zich op te werken naar de vijfde positie. Door de diskwalificatie van George Russell ging Verstappen nog een plekje door naar voren.

Zoals altijd was de start belangrijk, waar Verstappen geen grote risico's nam. Hij zorgde er in ieder geval voor dat hij heel door de eerste bocht kwam, zo zag ook voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer. "Hij moest behoorlijk voorzichtig zijn, ook al moest hij daardoor later een paar posities goed maken. Zijn start was dus vrij voorzichtig en daarin zag je de mentaliteit van een wereldkampioen", zo vertelt de Brit in zijn analyse op F1TV.

Verstappen wist in het eerste deel al wel Esteban Ocon te pakken, maar wachtte geduldig af om ook Alexander Albon en Fernando Alonso te passeren. "Het was heel aantrekkelijk om richting Kemmel Straight aan de buitenkant van Albon te duiken, maar dan werd hij bijna zeker naar buiten geduwd. Vervolgens kreeg Verstappen opnieuw een gouden kans om Albon en Alonso te passeren, al was dat niet zonder risico geweest. Verstappen hield zich in en wachtte op de volgende mogelijkheid. Hij was dus geduldig bij de start en dat betaalde zich uiteindelijk uit."

Maar als Verstappen nu geen gridstraf had gepakt voor de GP van België en zodoende dus 'gewoon' vanaf P1 had kunnen starten: had hij dan de race winnend af kunnen sluiten? "Als Verstappen van poleposition had kunnen vertrekken, dan had hij de race zonder twijfel gewonnen. Hij had daar de snelheid voor."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel