Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lacht na opmerking Marko: "Dat is wel de laatste zorg van Red Bull!"

Red Bull is kampioen, Max Verstappen volgt waarschijnlijk over twee weken. Helmut Marko vindt het, kijkend naar de financiën van zijn team, een klein beetje jammer dat het in Qatar gaat gebeuren. Verstappen reageert ludiek.

Verstappen Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won de GP van Japan, maar dat was niet het gesprek van de dag in Japan. Zijn team Red Bull werd namelijk kampioen bij de constructeurs, met nog zes races te gaan.

Toch blikt Verstappen bij Viaplay nog heel even terug op de race. "Bij de start zat het wel even dicht bij elkaar, maar daarna liepen we elke ronde uit en ging het eigenlijk heel goed. Achter me gebeurde er wel bepaalde dingen, daar was het wat drukker", lacht hij.

Kampioen

Door zijn zege werd Red Bull kampioen, want Perez kon tijdens een dramatische race geen punten scoren. Sterker nog, hij viel uit. "De titel is een belangrijk doel aan het begin van het jaar dat je als team wil behalen. Heel blij dat dat hier is gelukt."

"We hebben tot nu toe een ongelooflijk seizoen gehad", glundert Max. "Om zo vroeg de titel al te winnen, is heel bijzonder. Om hem hier in Japan te kunnen winnen, is heel mooi", zo wijst hij naar het land van motorleverancier Honda.

Wordt dat een mooi feestje zondagavond in Japan? Eventjes gaat Max wel genieten, lacht hij. "We gaan het een beetje vieren, alles gaat weer snel door, maar we gaan natuurlijk wel heel even...", knipoogt hij.

Titel in Qatar

De titel van Red Bull is binnen, maar de titel van Verstappen nog niet. Dat kan over twee weken gebeuren in Qatar. Op zaterdag al, want Verstappen hoeft nog maar twee punten te pakken om kampioen te worden.

"Beter!", lacht hij. "Op zaterdag kan je ook drinken!"

Maar iedereen moet op zondag toch ook weer fit zijn, Max? "Na de race kan het op zondag weer gevierd worden", knipoogt hij.

Helmut Marko riep dat de alcohol in Qatar zo duur is. Verstappen lacht. "Ik denk dat dat de laatste zorg van Red Bull is."

Check hieronder het interview.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel