Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen legt iedereen het zwijgen op met indrukwekkende statistieken

Het ging in Spanje niet van een leien dakje voor Max Verstappen, die met een voorsprong van twee seconden uiteindelijk maar nipt won. Op het eerste oog lijkt het erop dat Red Bull Racing langzaamaan in het nauw gedreven wordt door de concurrentie, maar één factor helpt het team het hoofd boven water te houden.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen wist de Grand Prix van Spanje nipt te winnen, maar de manier waarop baarde de Nederlander toch zorgen. McLaren-coureur Lando Norris wist het gat namelijk in rap tempo dicht te rijden tijdens de race en het werd al snel duidelijk dat Red Bull niet langer over de snelste auto van het veld beschikt. De concurrentie komt dichterbij en de dominantie van Red Bull lijkt officieel ten einde te zijn.

Er zijn zorgen bij de Oostenrijkse renstal nu er geen sprake meer is van dominantie, maar Red Bull en Verstappen staan nog altijd bovenaan in het rijders- en constructeurskampioenschap. Dat één man daar een grote rol in speelt is al wel duidelijk, want Verstappen kan zelfs onder de moeilijkste omstandigheden als eerste over de streep komen.

Toch tonen de statistieken van de afgelopen vier races nog maar eens aan dat Verstappen van groot belang is voor Red Bull. Niet alleen omdat hij tijdens de afgelopen vier races maar liefst drie keer als winnaar over de streep kwam, maar ook omdat hij in zijn eentje bijna de voorsprong in het constructeurskampioenschap in stand houdt. 

De tekst gaat verder onder de tabel.

Punten sinds GP Emilia-Romagna

Coureur Puntentotaal
Max Verstappen 83
Lando Norris 67
Charles Leclerc 50
Oscar Piastri 46
George Russell 44
Lewis Hamilton 43
Carlos Sainz 33
Fernando Alonso 8
Lance Stroll 8
Sergio Perez 8

Verstappen heeft de afgelopen vier races, dus in Spanje, Canada, Monaco en Imola, 83 punten gescoord. Hij is hiermee verantwoordelijk voor een groot deel van de 91 punten die Red Bull sinds het weekend in Imola bij kon schrijven, want Perez scoorde de afgelopen vier raceweekenden maar acht punten en komt daarmee niet in de buurt van zijn teamgenoot. Alleen McLaren scoorde meer punten dan Red Bull.

Verstappen trekt de kar dus grotendeels zelf én verslaat daarmee dus het grootste deel van de concurrentie. George Russell en Lewis Hamilton hebben de afgelopen vier races bijvoorbeeld respectievelijk 44 en 43 punten gescoord, wat Mercedes op een totaal van 87 punten brengt over vier races. Dat betekent dus dat Verstappen vier punten tekort komt om het gecombineerde aantal van Mercedes te evenaren. 

Het team van Red Bull is de dominantie van vorig seizoen inmiddels kwijt, bleek wel uit de afgelopen races. Toch mag de concurrentie zich nog lang niet rijk rekenen, want met Verstappen achter het stuur van de RB20 geeft Red Bull zich niet snel gewonnen. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel