Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen met opvallend statement: "Maakt het alleen maar mooier!"

Max Verstappen reed onbedreigd naar de wereldtitel in 2023, maar dit jaar loopt het anders. McLaren is een serieuze bedreiging voor de Nederlander, maar stiekem kan Verstappen daar wel van genieten.

Verstappen Norris Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De dominantie van Max Verstappen in 2023 was ongekend. 19 overwinningen in 22 races, een ongeëvenaarde prestatie in de Formule 1. Alleen daarom al werd er op voorhand weinig concurrentie in 2024 verwacht, maar dat liep anders.

Want sinds Miami klopt McLaren stevig op de deur en het team uit Woking begint steeds dichterbij te komen. Een uiterst dominant seizoen zit er dit jaar niet in, maar dat wist Verstappen zelf al voorafgaand aan het seizoen, zo vertelt hij bij F1TV: "Ik realiseerde mezelf ook wel dat je nooit meer zo'n seizoen als vorig jaar hebt."

"Het is erg zeldzaam als je zulke seizoenen achter elkaar hebt. Dus ik was hier al wel op voorbereid. Maar ik had niet verwacht dat we zo snel een omslag in performance zouden hebben in vergelijking met de andere teams."

Doordat de concurrentie steeds dichterbij komt, beginnen ook steeds meer coureurs GP's te winnen. In 14 wedstrijden wisten 7(!) verschillende coureurs een race te winnen. Het is iets wat Verstappen ook niet had verwacht: "Ik denk dat niemand dit aan zag komen, maar dat maakt het alleen maar mooier."

"Veel mensen dachten dat het weer saai zou worden. En dan komt zo'n seizoen als dit voorbij. Tuurlijk had ik meer willen winnen, maar uiteindelijk ben ik altijd in strijd met mezelf. Of ik nu 20 of 30 seconden voorop rijdt of echt in gevecht ben, dat gevoel is er altijd", aldus Verstappen.

"Persoonlijk probeer je altijd het maximale er uit te halen", zo vervolgt de Nederlander. "Of dat nu in gevecht is met andere of niet, je probeert altijd op de limiet te gaan. Maar soms moet je realistisch zijn en zit er gewoon niet meer in. Ook al is dat soms moeilijk te verteren, we zijn geen robots. Ik wist dat het niet makkelijk ging worden, in vergelijking met vorig jaar. Maar we gaan er alles aan doen om weer op dat niveau terug te komen."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel