Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2019

Verstappen mist poleposition op een haar na in Verenigde Staten

Valtteri Bottas heeft de poleposition veroverd voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, na een ongekend spannende kwalificatie. Max Verstappen kwam minder dan één tiende tekort voor de snelste tijd.

Verstappen kwali vs
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Lando Norris sloot het eerste deel van de kwalificatie verrassend als snelste af voor Lewis Hamilton en Max Verstappen. De Red Bull-coureur reed slechts één snelle ronde, daar waar zijn rivalen meerdere pogingen ondernamen. Achter het trio volgden Valtteri Bottas en Sebastian Vettel op enkele tienden.

In de achterhoede was het weer een slechte dag voor Alfa Romeo, dat beide coureurs er al in Q1 uit zag vliegen. Antonio Giovinazzi en Kimi Raikkonen kwamen niet verder dan de zestiende en zeventiende positie.

Afvallers in Q1: Giovinazzi, Raikkonen, Russell, Perez en Kubica.

Het tempo werd flink opgevoerd in Q2, waarin de topteams zich nadrukkelijk van voren lieten zien. De Ferrari's, Mercedessen en Verstappen kozen ervoor om op de medium band hun snelste tijd te noteren, zodat ze op deze band de race mogen starten.

Ook op de medium band wist Verstappen uitstekend in het spoor van Hamilton te blijven en gaf minder dan een tiende toe. Teamgenoot Alexander Albon werd door Red Bull op de zachte band de baan gestuurd en klokte de snelste tijd, maar zag in de slotseconden de Ferrari's van Leclerc en Vettel voorbij komen.

Afvallers Q2: Hulkenberg, Magnussen, Kvyat, Grosjean en Grosjean.

Uitslag Kwalificatie - Verenigde Staten

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De strijd om de poleposition barstte in alle hevigheid los in Q3, het laatste deel van de kwalificatie. Met de motoren op standje 'maximaal vermogen' en nieuwe, zachte banden haalden de coureurs het maximale uit mens en machine. Na de zeer geringe verschillen eerder dit weekend werd een strijd verwacht tussen Verstappen, de Mercedessen en de Ferrari's, waarbij Hamilton en Verstappen als favorieten werden gezien.

Verrassend genoeg was het Bottas die met een 1.32,029 naar de snelste tijd dook, voor Vettel, Verstappen, Leclerc en Hamilton. Met de top vijf binnen drie tienden van elkaar kreeg de kwalificatie een ongekend spannend slot.

Verstappen wist zijn tijd iets aan te scherpen, maar miste de poleposition op 0,067 seconde en start de GP zondag als derde achter Bottas en Vettel.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore