Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onder de indruk van toekomstige Red Bull-ster

Red Bull-junior Isack Hadjar staat momenteel aan de leiding in het Formule 2-kampioenschap en de prestaties van de jonge coureur maken indruk op regerend Formule 1-kampioen Max Verstappen.

XPB 1298794 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is onder de indruk van Red Bull-junior Isack Hadjar, die een gooi doet naar een stoeltje bij zusterteam RB. Hadjar komt momenteel uit voor het Formule 2-team Campos Racing en staat, mede dankzij zijn vier overwinningen dit seizoen, aan de leiding in het kampioenschap. 

De 19-jarige Frans-Algerijnse coureur is bezig aan zijn tweede F2-campagne en heeft al deelgenomen aan verschillende vrije trainingen voor RB én Red Bull. Zijn meest recente F1-ervaring deed hij op tijdens de eerste training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, waar hij in de auto van Sergio Perez stapte. 

Red Bull is druk bezig Hadjar bij teamactiviteiten te betrekken, waardoor Verstappen de jonge coureur al meerdere keren tegen het lijf is gelopen tijdens een Grand Prix-weekend. "Natuurlijk zie ik hem hier en daar met het team rondlopen, want hij heeft natuurlijk een paar keer in de auto gereden", vertelt Verstappen aan geselecteerde media, waaronder RacingNews365

"En hij doet het echt geweldig. Hij had sowieso flink wat pech in het begin van dit seizoen. Maar ik bedoel, hij doet nu precies wat hij hoort te doen, denk ik. Daarna is het natuurlijk aan zijn management."

Hadjar heeft F1 'potentieel'

De prestaties van Hadjar zijn dit seizoen niet onopgemerkt gebleven en Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko is erg onder de indruk. Marko ziet de jonge coureur als een talent met de potentie om in de F1 te racen en denkt dat hij een rol zal spelen in de beslissingen die Red Bull voor 2025 zal nemen. 

Red Bull moet nog beslissen wie volgend jaar Yuki Tsunoda zal vergezellen bij zusterteam RB, terwijl het onbekend is of Sergio Perez in het hoofdteam zal blijven. Het is al bevestigd dat er volgende maand een aankondiging zal komen omtrent reservecoureur Liam Lawson, waarbij Marko suggereert dat Hadjar volgend seizoen een soortgelijke reserverol zou kunnen vervullen.

"Isack Hadjar behaalde op Spa zijn vierde overwinning in de hoogste Formule-klasse buiten de F1", aldus Marko in zijn Speedweek-column. "Hij heeft duidelijk de potentie om de F1 te bereiken. We zullen zien hoe alles zich ontwikkelt, maar hij zal zeker een rol spelen. Het zou kunnen dat hij, net als Lawson, een jaar doorbrengt als test- en simulatorcoureur."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel