Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult het toverwoord na snaarstrakke zege in sprintrace Brazilië

Met enkele seconden voorsprong op Lando Norris en een straatlengte voor de rest, heeft Max Verstappen de sprintrace in Brazilië gewonnen. Dat stemt hem logischerwijs tevreden.

Verstappen Brazil sprint win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft de sprintrace in Brazilië gewonnen. Na afloop staat vertelt hij voor de camera dat hij vooral aan het managen was. De belangrijkste slag sloeg hij bij de start. "Het was belangrijk dat we bij de start aan Norris voorbij gingen. We kwamen niet per se geweldig weg van de lijn, maar de tweede fase van de start was heel goed. Daardoor kwamen we naast Lando te zitten en daarna draaide het erom dat we de banden manageden."

Dat, management, was namelijk het toverwoord: "Hier, op dit circuit, is de slijtage hoog. 24 ronden op een set banden is heel erg lang, dus we moesten proberen om constante tijden te rijden, maar dat hebben we heel goed gemanaged."

Dat is een stap voorwaarts vergeleken met vorig jaar, toen Red Bull in Brazilië niet sterk voor de dag kwam. Max is daar zeer over te spreken. "Vorig jaar was het hier heel lastig voor ons, maar deze zaterdag ging het veel beter. Het is alsnog voor iedereen onmogelijk om te pushen. Je moet de banden namelijk onder controle houden en dat hebben we goed gedaan."

Het smaakt voor de drievoudig F1-kampioen in ieder geval naar meer! "Het is een mooie start en we hebben veel geleerd tijdens de sprintrace. Hopelijk kunnen we op zondag iets vergelijkbaars doen!", aldus Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore