Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen op zijn dooie gemak naar de zege: "Ongelooflijk, Max reed geen moment sneller dan nodig"

Max Verstappen won de sprintrace in Brazilië en deed dat volgens Helmut Marko door op geen enkel moment harder dan nodig te rijden. Zelfs op die manier wist de Nederlander een grote voorsprong op te bouwen op alle coureurs achter nummer twee Lando Norris.

Verstappen Perez Norris Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko zag toe hoe zijn stercoureur Max Verstappen relatief gemakkelijk naar de zege reed tijdens de sprintrace in Brazilië. Alhoewel Lando Norris na 24 ronden nog enigszins in de buurt reed, werd de rest van het veld op grote achterstand gezet. Sergio Perez kreeg 13 seconden aan zijn broek, George Russell op P4 maar liefst 25!

"Al in de eerste bocht lag Verstappen voor en daarna heeft hij ongelooflijk goed zijn banden gemanaged", vertelt de Oostenrijker bij Sky Sport. "Hij heeft op geen enkel moment sneller gereden dan nodig was. Zodra Lando in de buurt kwam van de DRS-afstand, wist Verstappen er gelijk een halve seconde 'bovenop' te leggen. Aan het einde ging hij wat sneller rijden en daardoor zijn we zeer optimistisch voor de zondag."

Even had Verstappen nog wat discussie met zijn engineer op de radio. Waar ging dat over, Helmut? "Er werd gediscussieerd over de plekken waarop we wat meer zouden pushen. In de snelle bochten, of in de langzame bochten? Toen we naar de banden keken, besloten we om in de snelle bochten wat meer snelheid mee te nemen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel