Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen over leermomenten in 2023: "We kunnen eindeloos doorgaan"

Als je denkt dat Max Verstappen 'gewoon' in de RB19 stapt en zonder problemen naar de snelste ronde rijdt, dan heb je het mis. De drievoudig wereldkampioen leert namelijk nog wekelijks dingen bij.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De meeste overwinningen in één seizoen, het hoogste winstpercentage, de meeste overwinningen op rij, de meeste podia in een seizoen... Dit zijn maar een aantal records die Max Verstappen in 2023 heeft weten te verbreken. En ondanks dat de drievoudig wereldkampioen dit seizoen soeverein heeft gepresteerd, waren er nog altijd genoeg leermomenten.

"Gedurende bepaalde scenario's leer je meer"

Dit seizoen lijken de mindere dagen van Verstappen op één hand te tellen. Maar hij heeft genoeg situaties waar hij nog lering uit kan trekken. "Veel verschillende dingen" zelfs, licht de kampioen toe tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Elk weekend gebeuren er weer verschillende dingen. Sommige weekenden leer je meer, sommige weekenden leer je minder."

Zo is de auto soms praktisch perfect, en soms moet er nog wat aan de afstelling gesleuteld worden: "Soms ga je meteen van start, is de auto ongelooflijk en hoef je de set-up nauwelijks aan te raken. En soms heb je weekenden waarin het wat moeilijk is om alles onder de knie te krijgen, bijvoorbeeld op rijtechnisch gebied, de afstelling, en dan kom je misschien wat meer te weten."

Eigenlijk houdt het leerproces dus nooit op, aangezien elk raceweekend weer voor andere uitdagingen zorgt: "Je leert dan misschien meer in de race en gedurende bepaalde scenario's leer je meer. Dus ja, we kunnen eindeloos doorgaan maar elk weekend is weer anders", zo sluit de Red Bull-coureur af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024