Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op veroveren ultiem Formule 1-record: "Had ik nooit geloofd"

Met zijn zege in Italië heeft Max Verstappen een van de meest bijzondere Formule 1-records op zijn naam gezet. Zijn eerste reactie lees je hier.

Verstappen Monza Italy 2023 Ten in a row tien
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft namelijk tien Formule 1 Grands Prix op een rij gewonnen. Daarmee verbetert hij het record van Sebastian Vettel, dat de Duitser in 2013 heeft neergezet.

De geweldige zegereeks van Verstappen begon in Miami, waar hij vanaf P9 een geweldige race reed en zijn teamgenoot Sergio Perez verschalkte voor de zege.

Sindsdien staat er geen maat meer op de Nederlander en won hij race, na race, na race. Niemand kon het hem moeilijk maken.

Verstappen reageert

Zelf reageert Verstappen met een voorzichtige glimlach op zijn zege in Italië en dus zijn tiende op een rij. "Ik had nooit geloofd dat dit mogelijk zou zijn. We moesten er voor werken en dat maakt het nog leuker!"

Carlos Sainz maakte het Verstappen zo lastig mogelijk. "We hadden een goede pace, we zorgden goed voor onze banden, maar Ferrari had een goede topsnelheid. Het was zo lastig om dichtbij te komen en de inhaalactie in te zetten in bocht een."

De Spanjaard bezweek uiteindelijk onder de druk van Verstappen. "Daarom moest ik hem tot een foutje dwingen, wat gelukkig gebeurde. Hij verremde zich en op weg naar bocht drie had ik betere tractie. Vanaf dat punt konden we onze eigen race rijden. Ik probeerde geduld te hebben. Het was nogeen lange race en ze worstelden met hun achterbanden. Ik moest mijn moment kiezen."

En zo verdween hij aan de horizon. "Aan het einde van de race moesten we even een probleempje managen, maar ik had een grote voorsprong, dus ik kon het makkelijk rustiger aan doen", aldus Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel