Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stelt duidelijk doel voor GP Azerbeidzjan

Max Verstappen start de race op zondag in Bakoe vanaf P6. Niet de positie waar hij op had gehoopt, maar wat wel positief is, is dat Lando Norris van achteren moet komen. Verstappen deelt zijn allerbelangrijkste doel voor de race.

Verstappen Qualifying Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was niet de kwalificatie van Max Verstappen in Azerbeidzjan. Het leek er even op dat de Nederlander mee kon strijden om poleposition, maar toen het erop aankwam gaf hij toch veel tijd toe. Vooral een fout in zijn eerste rondje in Q3 was de grootste oorzaak voor zijn zesde startplek. Eén voordeel: zijn grootste titelconcurrent, Lando Norris, moet vanuit het achterveld komen nadat hij zijn tijd niet meer kon verbeteren in Q1.

Wordt het dan weer damage control voor Verstappen tijdens de race? "Dat ligt eraan. Het liefste finishen we natuurlijk voor Lando, dat is het allerbelangrijkste", zo geeft Verstappen aan tegenover onder meer RacingNews365.

"Hij was wel snel. Het is niet zo dat hij zeventiende staat en geen snelheid heeft. We gaan het dus zien." Norris start overigens op P16, door de diskwalificatie van Pierre Gasly. Daarbij verwacht Verstappen dat Norris nog ver naar voren zal komen. Ferrari is echter de grootste kandidaat voor de zege op zondag. "Absoluut. Maar zij zijn hier altijd snel, dat is dus ook geen verrassing."

Een ding waar Verstappen, maar ook de rest van het veld mee moet dealen, is de verminderde grip in de straten in Bakoe. De Nederlander vindt het maar vreemd. "Er ligt minder grip en in bepaalde bochten is er gewoon echt een stuk minder grip. Je hebt grip, ineens is er geen grip en dan is het er wel weer. Dat is heel raar." In de race zal dat niet ineens heel anders zijn, zo verwacht de Nederlander. "Normaal gezien wel. Dat gaat niet 1, 2, 3 weg."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel