Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tovert Mexico om tot Maxico en verbreekt eigen record

Max Verstappen heeft op imposante wijze de Grand Prix van Mexico gewonnen. De Nederlander behaalde zijn zestiende zege van het seizoen en verbrak daarmee zijn eigen record.

Verstappen Leclerc Sainz Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met de beide Ferrari's voor Max Verstappen ging de Grand Prix van Mexico van start. Het was dringen op het lange rechte stuk naar de eerste bocht, waarop slipstreamen zeer goed mogelijk was.

Verstappen kende een briljante start, maar in de eerste bocht ging het helemaal mis. Sergio Perez had een goede start, maar kwam in aanraking met Charles Leclerc. De Mexicaan lag uit de race, terwijl Leclerc met schade aan zijn voorvleugel door kon rijden. Van Perez was het een alles of niets actie in de eerste bocht, waarbij hij te weinig ruimte liet aan Leclerc.

Vooraan het veld was het Verstappen die met twee vingers in zijn neus het gat trok naar de beide Ferrari's, gevolgd door Daniel Ricciardo. Laatstgenoemde stond vol onder druk van Lewis Hamilton en moest de Brit uiteindelijk voorbij laten.

Veel gebeurde er niet in de openingsfase en het was zoeken naar actie op de baan. Verstappen was te snel voor de Ferrari's, die Hamilton dichterbij zagen komen. Red Bull haalde Verstappen verrassend vroeg naar binnen bij het ingaan van ronde 20 en wisselde naar de harde band.

Uitslag Race - Mexico

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Hamilton zet Ferrari onder druk

Hamilton zette Sainz ondertussen onder druk. De Mercedes-coureur was beduidend sneller, maar inhalen bleek een lastige opgave. De vroege stop zorgde ervoor dat Verstappen terug viel naar de zevende positie op zo'n vijftien seconden van Lerclerc.

Mercedes haalde Hamilton in ronde 25 naar binnen, waardoor Verstappen alweer opklom naar de derde positie achter de nog niet gestopte Ferrari's die voor één stop gingen. De Nederlander reed het gat naar Sainz in een ruk dicht en wist in ronde 29 een succesvolle aanval te plaatsen, waarmee alleen Leclerc nog voor Verstappen reed. Het gat bedroeg zes seconden met nog veertig ronden te gaan.

Sainz verloor door zijn langere stint een positie aan Hamilton, die een aanzienlijk gat had geslagen in de strijd om P3. In ronde 31 was Leclerc uiteindelijk de laatste van de toppers die de pits in dook, waardoor Verstappen de leiding weer in handen had.

Met nog veertig ronden te gaan voerde Verstappen het veld aan met een voorsprong van vijftien seconden, voor Leclerc, Hamilton, Sainz en de indrukwekkend rijdende Ricciardo. De race werd opgeschrikt door zeer zware crash van Kevin Magnussen. De Haas-coureur verloor de controle in de Esses nadat er iets af brak van zijn wagen. De impact in de muur was hard, maar de Deen kon ongedeerd uitstappen.

Red Bull maakte van de gelegenheid gebruik door Verstappen snel naar binnen te halen en een 'gratis' stop. De wedstrijdleiding besloot om de race stil te leggen en toonde de rode vlag om zo de gestrande wagen te bergen en bandenstapels te herstellen.

Verstappen is zijn voorsprong kwijt

De race werd hervat met een staande start, wat betekende dat Verstappen zijn voorsprong kwijt was. Met Verstappen en Leclerc op de harde band, voor Hamilton op de medium band, werd er weer reikhalzend uitgekeken naar de herstart.

Verstappen kende een goede start, terwijl Hamilton er niet in slaagde om Leclerc te passeren. De Monegask stond wel vol onder druk van Hamilton en moest verdedigen, waardoor Verstappen direct een groot gat kon slaan.

Hamilton wist met een zeer fraaie actie Leclerc te passeren en op te stomen naar de tweede plaats. Om zonder extra stop naar de finish te rijden zou hij zijn medium banden echter flink moeten managen.

Voor Verstappen was er geen vuiltje aan de lucht. Hamilton wist ondanks zijn compound zachtere band hem niet bij te benen, terwijl de Ferrari's één seconde per ronde toegaven. De beide Mercedessen stonden op de medium band, waarbij het de vraag was of die het einde van de race wel zouden halen.

AlphaTauri leek op weg naar een klinkend resultaat, en vele WK-punten, maar Yuki Tsunoda kwam in aanraking met Oscar Piastri na een veel te enthousiaste actie. Dit betekende dat Ricciardo er alleen voor stond.

Verstappen tovert Mexico om in Maxico

Ricciardo kon de ontketende Norris niet achter zich houden en viel terug naar de zesde positie. Norris, die na een belabberde kwalificatie een inhaalrace moest rijden wist hier zeker in het tweede deel van de race uitstekend te doen.

Verstappen controleerde eenvoudig de race en bouwde zijn voorsprong gestaag uit op Hamilton, die op zijn beurt niets te duchten had van de Ferrari's. De medium banden van Hamilton hielden het uitstekend.

Mexico werd wederom omgedoopt tot Maxico. Door het uitvallen van Perez heeft Verstappen nu zelfs tweemaal zoveel punten in het WK waarin Hamilton flink inliep op de tweede plaats van Perez. Verstappen, Hamilton en Leclerc vormden het podium aan het einde van de race, maar ook Ricciardo zal zeer tevreden terugkijken op de race met een zevende positie.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel