Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan kwam de achtervleugel van McLaren onder een vergrootglas te liggen. Max Verstappen trekt zo zijn eigen conclusies.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is na de Grand Prix van Azerbeidzjan veel gezegd en geschreven over de achtervleugel van McLaren. Uit onboardbeelden van Oscar Piastri bleek dat het onderdeel op en neer bewoog op het rechte stuk, met veel vraagtekens tot gevolg. Volgens de FIA is het voorlopig in ieder geval legaal, al worden maatregelen niet uitgesloten. Max Verstappen trekt een heldere conclusie over de achtervleugel.

"Ik heb de beelden ook gezien", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Dat is de prachtige kant van social media, toch? Iedereen heeft een video en kan er daarna een discussie over voeren. Volgens mij is het duidelijk: het beweegt op snelheid. Het kan iets slims zijn, maar het kan ook niet slim zijn."

Uiteindelijk kijkt Verstappen vooral naar de FIA. "Uiteindelijk is het aan hen om te bepalen of het illegaal is of niet. Het werd in Bakoe niet voor het eerst gebruikt, dus ik denk dat het belangrijk is om met een verduidelijking te komen. Het gaat niet alleen om de achtervleugel, ook om de voorvleugel. In hoeverre is het toegestaan dat deze onderdelen buigen? We moeten afwachten."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x