Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart slecht begin en wil Red Bull-onderzoek na GP Las Vegas

Max Verstappen reed uiteindelijk op overtuigende wijze naar de zege in Las Vegas, maar in de eerste stint ging het niet van een leien dakje. Hij werd ingehaald door Charles Leclerc en moest vroeger dan gehoopt een pitstop maken. De Nederlander hoopt dat Red Bull eens goed gaat onderzoeken hoe dat kon gebeuren.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een touche met Charles Leclerc, vijf seconden straf, een touche met George Russell en een tegenvallende eerste stint. Max Verstappen maakte het allemaal mee, maar uiteindelijk won hij toch de GP van Las Vegas. Hoe heeft hij dat toch geflikt?

"Een goede vraag!", lacht Verstappen na de race tegenover onder meer RacingNews365. "Ik bleef gewoon gaan! Het was hectisch, ja, zeker in het begin met die vijf seconden straf en toen we daarna een pitstop moesten maken vanwege de slijtage. Om een of andere reden waren we niet goed op de medium banden."

Na die eerste stint zette Verstappen echter weer vol goede moed de weg terug omhoog in. "Na de pitstop kwam ik in wat verkeer terecht en moest ik geduldig zijn om daar doorheen te komen. Dat ging goed, maar toen had ik mijn momentje met George (Russell, red.). Volgens mij zag hij me niet en zo beschadigde hij mijn voorvleugel."

"Gelukkig was de structuur van de vleugel nog in orde, wat erg belangrijk was. Daarna kwam de safety car op de baan en dus gingen we opnieuw naar binnen de pitstraat in voor een tweede set harde banden. Daarna was het heel leuk en zat er een McLaren en een Alpine tussen mij en Checo en Charles. Zodra ik aan hen voorbij was, kon ik me voegen bij dat gevecht en vol gas doorrijden tot het einde van de race. Dat was heel cool!"

Wat gebeurde er in die eerste stint?

Op basis van alleen die eerste stint had Verstappen de race nooit kunnen winnen. Wat ging er mis tijdens die negentien ronden op medium banden? De Nederlander tast vooralsnog in het duister en wil dat zijn team de onderste steen boven gaat halen. "Ik heb momenteel nog geen idee. Dat moeten we gaan onderzoeken. Op donderdag ging alles namelijk goed in de lange runs. De medium banden waren toen prima!"

"De harde banden waren juist beter bestand tegen het grainen, want dat was mijn probleem op de medium banden. De medium banden gingen achteruit en dan verlies je veel grip, dat is wat er gebeurde in de eerste stint. Op de harde banden duurde het heel lang voordat dat probleem optrad, dus dat heeft me zeker geholpen", aldus de drievoudig F1-kampioen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel