Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen wijst dreamteam Le Mans aan: "Hij wil dat alléén met mij doen"

Dat Max Verstappen heel graag een keer mee wil doen aan de 24 uur van Le Mans is publiek geheim. Meer en meer wordt duidelijk dat één coureur toch zeer waarschijnlijk ook deel uit zal maken van de line-up.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De vraag is niet óf Max Vertappen ooit mee zal dan aan de 24 uur van Le Mans, maar vooral wanneer. En vooruit, met wie. De Red Bull-wereldkampioen voert er gesprekken over met niemand minder dan Fernando Alonso, tweevoudig winnaar van Le Mans met Toyota.

Gevraagd naar zijn droom line-up komt Verstappen dan ook meteen bij de Spanjaard uit, zo vertelt hij tijdens de Honda Thanks Day: "Ik spreek er met Fernando over en hij heeft aangegeven dat hij het alleen met mij als teamgenoot wil doen."

"En dat zou erg gaaf zijn, maar voor Le Mans geldt geen minimumgewicht voor coureurs. Ik ben vrij zwaar, dus ik moet op zoek gaan naar lichte coureurs. Fernando is al vrij licht, dus dat is al mooi, maar dan moeten we nog op zoek naar een derde coureur."

Marc Marquez vrijwilligt

Die zoektocht kan dan al vrij snel worden gestaakt, want die laatste coureur dient zich direct aan als MotoGP-coureur Marc Marquez, natuurlijk ook aanwezig op de Honda-dag, op speelse wijze op het vraagstuk inhaakt.

"Ik ben lichter dan Fernando..."

"Nee, nee, nee, het was maar een grapje hoor. Daar ben ik niet klaar voor. Deze gasten zijn ongelooflijk", aldus de Spanjaard. Verstappen hinkt op twee gedachten. De eerste is dat Marquez 'vooral nog een paar jaar MotoGP moet doen', maar ergens vindt hij het idee niet eens zo héél onrealistisch.

"Ik denk dat het mogelijk is om met een overstap van motoren naar auto's redelijk snel competitief te zijn. Kijk naar Valentino Rossi (die er twee seizoen in de GT-racerij op heeft zitten en komend seizoen debuteert in het WEC, red.). Het is mogelijk, al wordt het wat lastiger om het je eigen te maken naarmate je wat ouder wordt."

RacingNews365 sprak onlangs exclusief met Marc Marquez en in dat interview ging het ook over zijn autosport- en F1 ambities. Dit na een geslaagde F1-test enkele jaren geleden. Dat item lees je op maandagavond om 20.00 uur.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore