Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ziet indrukwekkende kwalificatiereeks eindigen

Max Verstappen kende een heel sterk begin van het seizoen in de kwalificatie, maar moet het nu al een hele tijd doen zonder polepositions. Hij ziet zo een indrukwekkende reeks eindigen.

Verstappen Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen zijn eerste overwinning al in 2016 pakte, moest hij drie jaar wachten op zijn eerste polepositions. Sowieso was Verstappen in zijn eerste jaren beter in de race, maar inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een heuse kwalificatiekoning. Eerder dit jaar evenaarde hij het record van de meeste polepositions op rij van Ayrton Senna, acht stuks op rij, Abu Dhabi ´23 meegerekend.

Die reeks duurde tot en met de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola, maar sindsdien heeft Verstappen geen pole meer gepakt. In Monaco pakte Charles Leclerc in zijn Ferrari de beste startpositie en in Canada was George Russell de man die poleposition pakte, terwijl Verstappen tot op de duizendsten dezelfde tijd noteerde. Op de zaterdag in Barcelona troefde Lando Norris de Nederlander af, al was het verschil slechts twee honderdsten.

Daardoor heeft Verstappen al drie races op rij geen poleposition gepakt, iets wat hem al bijna twee jaar lang niet is overkomen. Van de Grand Prix van Frankrijk tot en met de race in België in 2022 wist hij geen pole te pakken. In Frankrijk pakte Leclerc de pole, gevolgd door Russell in Hongarije en in België pakte Carlos Sainz de eerste startplek, ook al was Verstappen de snelste man in de kwalificatie.

Verstappen was dus een hele tijd zeer dominant in de kwalificatie en wist om de drie races minimaal een poleposition te pakken. Maar daar is nu dus een einde aan gekomen, waardoor de concurrentie ook een signaal afgeeft op de zaterdag en Verstappen niet meer zeker is van de eerste startpositie voor de zondag.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore