Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve bevestigt: "Een waardig vervanger van Verstappen bij Red Bull"

Voorlopig lijkt Max Verstappen nergens heen te gaan, maar wat als de verleiding van Mercedes toch te groot wordt? Wie kan hem dan waardig vervangen bij Red Bull? Jacques Villeneuve heeft daar wel een idee over.

Verstappen Belgium FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In gesprek met Instant Casino wordt Jacques Villeneuve namelijk gevraagd in wie hij de perfecte vervanger zag voor Sergio Perez bij Red Bull, waarvan we nu weten dat hij mag blijven. De Canadees hoeft niet lang na te denken als hij bij de volgende naam uitkomt.

"Binnen de Red Bull-familie is niemand geschikt. Yuki Tsunoda heeft zichzelf wel wat meer in de hand dan voorheen, maar hij presteert nog steeds wisselvallig. Liam Lawson heeft niet de ervaring om Perez te vervangen, dus we weten niet of hij die stap kan maken."

"Ik zou mijn geld op Carlos Sainz zetten. Hij is een geweldige teamgenoot die waar hij ook rijdt goed presteert. Red Bull moet nu het team opnieuw opbouwen en Sainz kan daarin een belangrijke eerste stap zijn."

Sainz gaat naar we nu weten Perez niet vervangen bij Red Bull, want Sainz verhuist naar Williams. Maar met de lofzang op Sainz is het zaadje bij de interviewer geplant. Zou Sainz evengoed een goede vervanger zijn van Max Verstappen mocht de Nederlander besluiten het vertrouwde nest te verlaten?

"Sainz is nog nooit de leidende coureur geweest binnen een team. Hij weet niet wat er voor nodig is om op dat niveau te opereren. Sainz heeft altijd aan moeten tonen dat hij goed genoeg is als een nummer één en heeft daarom anders moeten werken. Het zou een compleet nieuwe rol voor hem zijn", aldus de wereldkampioen van 1997.

"Sainz heeft echter het talent en de arbeidsethos om in die rol als eerste coureur te kunnen slagen. Hij lijkt prima te gedijen onder hoge druk en ik denk dat hij in staat is die rol van leidende coureur op zich te nemen bij Red Bull mocht Verstappen het team verlaten. Ik denk niet dat een dergelijke rol om een andere benadering van zijn werk vraagt."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel