Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Villeneuve houdt zich niet in over McLaren: "Het is zielig!"

McLaren kondigde voor de Grand Prix van Azerbeidzjan aan dat ze teamorders gaan inzetten om Lando Norris aan de rijderstitel te helpen. Jacques Villeneuve vindt dat de beslissing veel te laat is genomen en haalt keihard uit naar het team.

Piastri Norris Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan is McLaren overstag gegaan. Er worden teamorders ingezet om Lando Norris aan de rijderstitel te helpen en een felle aanval van Oscar Piastri zoals in Italië gaan we niet meer terugzien. Jacques Villeneuve vindt alleen dat McLaren het besluit veel te laat heeft genomen en spaart het team niet.

"Ik denk dat het begint met 'papaya', dat klinkt niet erg stoer, toch?", stelt Villeneuve bij Sky Sports. "Ik wil niet vernederend zijn, ik probeer de juiste woorden te vinden. Ik vind het een beetje zielig! Dit is de Formule 1, het ultieme. Als ik een McLaren-fan was, zou ik boos zijn. Willen ze echt winnen? Kan het ze wat schelen? Het klinkt niet alsof ze willen winnen. Het is een utopie en prachtig, maar je bent hier om te winnen. Dat is het enige dat telt."

Villeneuve legt uit wat hij bedoelt en verwijst naar Italië. "Lando was de eerste helft van het seizoen de betere ten opzichte van Piastri. Hij is degene met een kans om te winnen. Je speelt volgens die regel. Ik begrijp het concept van 'zo werken wij' echt niet. Het is zo mooi. We zijn veel gelukkiger als we tweede eindigen dan als we winnen. Het is raar, want Lando heeft psychologisch nu een beetje momentum verloren ten opzichte van Max Verstappen door zijn derde plaats in Italië."

De wereldkampioen van 1997 denkt namelijk dat Norris Piastri in leven hield tijdens de felle aanval in de eerste ronde. "Als het een andere coureur was geweest in die chicane, zou Lando niet zo veel naar links zijn gegaan. Misschien hadden ze elkaars wielen geraakt en was dat het. Maar omdat het om zijn teamgenoot ging, was hij niet erg agressief in zijn verdediging en daardoor ging een veilig 1-2'tje verloren voor McLaren."

Tot slot vermoedt Villeneuve dat er clausules in het contract van Piastri staan. "Als het in de contracten staat, kan je niets doen. Het is heel eenvoudig, dan kunnen we het begrijpen. Dat zou veel beter zijn dan de 30 minuten durende uitleg over de waarden. Nee, het is F1. Je bent er om te winnen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x