Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Villeneuve voorspelt 'emotionele rollercoaster' voor Hamilton: "Dat kan je uitputten"

Lewis Hamilton stapt aan het einde van het jaar over naar Ferrari. Maar kan de zevenvoudig wereldkampioen wel omgaan met de grote druk die er vanaf volgend jaar op zijn schouders rust? De wereldkampioen van 1997, Jacques Villeneuve, heeft wel een idee...

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een van de grootste transfers uit het Formule 1-historie: Lewis Hamilton die Mercedes inruilt voor Ferrari. Het nieuws kwam aan het begin van het jaar toch enigszins als een verrassing, maar in 2025 zal hij in de rode bolide stappen. Na twaalf jaar komt er zodoende een einde aan het dienstverband bij Mercedes, waar hij maar liefst zes rijderstitels veroverde.

Hamilton zal maar wat graag zijn achtste titel bij Ferrari willen pakken. Maar kan hij de druk wel aan bij de Scuderia? Die vraag wordt aan Jacques Villeneuve gesteld. "Het zal een emotionele rollercoaster worden bij Ferrari. Lewis lijkt erg emotioneel te zijn tijdens het rijden, in zowel de goede als de slechte tijden. Het lijkt hem ook behoorlijk te beïnvloeden", zo zegt de Canadees tegenover InstantCasino.com, waarna hij de race op Silverstone aanhaalt. "Je kon zien dat hij op dreef was en dat hij in de zone zat. Hij zat al een tijdje niet meer zó in de zone. In elk seizoen heeft hij zijn ups en downs gehad, maar hij heeft nog nooit zo'n seizoen gehad als Max Verstappen. Er zijn altijd schommelingen in zijn humeur. Misschien twijfelt hij aan zichzelf, maar dat weet ik niet zeker."

Villeneuve vervolgt: "In het grootste deel van het seizoen leek het erop alsof Hamilton zich neerlegde bij de nederlaag tegen George Russell. En dat is raar. In Silverstone maakte hij het verschil in de regen. Dat is de kampioen die we kennen, hij weet hoe hij zoiets moet aangrijpen."

Maar in hoeverre kunnen emoties je rijstijl beïnvloeden? "Emoties kunnen je energie opzuigen, dat is geen geweldig gevoel. Max Verstappen voelt het ook, maar hij kan die energie weer aanvullen om week na week een race te winnen. Maar elk raceweekend in 2021 was zwaar voor hem, de twee jaren daarna waren een stuk relaxter. Dit jaar heeft hij heel hard moeten werken om te presteren. Die hoeveelheid qua inspanning kan belastend zijn en je uitputten."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel