Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve ziet 2021-Verstappen: "Hij en Red Bull hebben elkaar nodig"

Het seizoen begon nog zo onrustig bij Red Bull Racing, maar inmiddels lijkt het team weer in rustiger vaarwater terecht gekomen. Volgens de oud-wereldkampioen van 1997, Jacques Villeneuve, hebben de Oostenrijkse renstal en Max Verstappen elkaar ook nodig om te slagen.

Verstappen GP Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat nu weer over de sportieve prestaties bij Red Bull Racing, maar dat was aan het begin van het huidige F1-seizoen helemaal niet het geval. Het nieuws werd vooral gedomineerd door teambaas Christian Horner, die onder een vergrootglas kwam te liggen na mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Inmiddels is hij daarvan vrijgesproken en lijkt de saga achter ons te liggen, maar het heeft toch voor wat scheve verhoudingen gezorgd.

Jos Verstappen bemoeide zich ook met de hele zaak. "Deze situatie is niet goed voor het team en drijft mensen uit elkaar. Dit kan zo niet doorgaan. Er blijft spanning in de lucht hangen", zo zei hij eerder over de situatie. Tijdens de GP van Oostenrijk kwamen Verstappen en Horner opnieuw met elkaar in conflict, nadat Verstappen naar eigen zeggen werd 'geboycot' door Horner van de Legends Parade. "Ik ben helemaal klaar met Horner. Het lijkt hier wel een kleuterschool."

Hoe kijkt Jacques Villeneuve, de wereldkampioen uit 1997, met dit in zijn achterhoofd naar de situatie binnen het team? "De relatie tussen Jos Verstappen en Christian Horner is niet goed. Maar we weten hoe Verstappen denkt: hij wil een auto die wint. Het lijkt erop dat hij verder is gegaan na het verhaal aan het begin van het seizoen. Ik denk dat zowel Max als Red Bull weten dat ze elkaar nodig hebben om te slagen. Ze zullen waarschijnlijk bereid zijn om de recente tegenslagen achter zich te laten", zo vertelt Villeneuve bij InstantCasino.com.

Op de baan lijkt het in ieder geval weinig invloed te hebben op Verstappen, want hij staat nog altijd ruim aan de leiding van het wereldkampioenschap. Het gat met zijn teamgenoot Sergio Perez wordt daarbij groter en groter. "De situatie van Sergio Perez wordt niet goed beoordeeld. Ik denk niet dat Perez slechter is dan twee jaar geleden, maar Verstappen heeft een stap vooruit moeten zetten. Daardoor is het gat tussen de twee groter geworden. Perez vindt het veel moeilijker om in deze auto te rijden, net zoals Verstappen zelf overigens. Maar we zien dit seizoen de Verstappen die zijn eerste kampioenschap won", zo sluit de Canadees af.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel