Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Villeneuve ziet enorm nadeel voor Verstappen: "Daar houdt Max niet van"

Het uitvallen van Lando Norris in Q1 lijkt cruciale kansen te creëeren voor Max Verstappen, maar volgens Jacques Villeneuve zal de Nederlander alle zeilen bij moeten zetten om een kampioenschapsvoordeel uit deze race te halen.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie in Bakoe was maar van korte duur voor Lando Norris, nadat de McLaren-coureur zijn laatste snelle ronde abrupt af moest breken wegens een gele vlag. Hij kwam daardoor niet verder dan een zeventiende tijd, die uiteindelijk nog om werd gezet in een zestiende startpositie (door de pitlane start van Lewis Hamilton is dat inmiddels P15 geworden), maar daardoor zal hij een flink gat moeten dichten om weer bij de voorhoede aan te sluiten.

Voor Max Verstappen lijkt dit goed nieuws te zijn. De Nederlander is immers druk bezig met het verdedigen van de leiding in de beide kampioenschappen, dus het komt goed uit dat zijn grootste concurrent toch tegen een inhaalrace aan zal kijken. Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve benadrukt bij Sky Sports echter dat de Nederlander nog lang niet mag vergeten in zijn spiegels te kijken.

"Lando weet dat hij een snelle auto heeft en Red Bull zal het waarschijnlijk heel lastig krijgen op de rechte stukken met die grote vleugel. Max zal als zesde starten, maar als hij dan ineens een probleem krijgt bij de start kan het weleens zo zijn dat hij geen punten scoort. Als Lando dan zevende of achtste wordt, scoort hij juist weer cruciale punten. Er kan nog van alles gebeuren en dus is de strijd in het kampioenschap nog lang niet voorbij. Als Verstappen op pole had gestaan, was het een ander verhaal." 

Er kan dus van alles gebeuren in Bakoe, maar Villeneuve gokt dat Verstappen hoe dan ook blij is dat Norris wat verder naar achteren staat. "Je zag tijdens de kwalificatie wel dat hij veel last leek te hebben van onderstuur en daar houdt Max gewoon niet van. Maar om alles weer te fixen aan de achterkant hebben ze dat wel nodig, terwijl die aanpak juist beter bij Sergio Perez past. Max is gewoon echt geen fan van zo'n setup en dat is geen goed teken voor de race."

"Als we Sergio zo hoorden, lijkt het er ook niet op dat hij er veel vertrouwen in heeft wat de race betreft. Op dit moment hebben ze de grootste achtervleugel van het hele veld, maar dat kan in de race toch echt niet goed zijn. Al helemaal niet op dat lange rechte stuk."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel