Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

Visa Cash App RB geeft opheldering: zo kwam de verfoeide naam tot stand

Dat de nieuwe naam van het voormalige AlphaTauri, Visa Cash App RB, de nodige wenkbrauwen deed fronsen, mag een understatement genoemd worden. Hoe kwam die naam tot stand? VCARB geeft aan RacingNews365 antwoord in de persoon van CEO Peter Bayer.

VCARB side
Interview
Naar nieuwsoverzicht © VCARB

En we schrijven hierboven maar meteen VCARB, want na vele reacties van de fans luidde de eerste vraag van RacingNews365 als volgt: 'Mogen we ook VCARB zeggen, de afkorting van Visa Cash App RB?'

"Zeker weten, zeker weten", zo antwoordt CEO Peter Bayer. "We doen het zelf namelijk ook. Hoofd sponsoring, Andrea, gaf in een interview al toe dat het inderdaad een hele mond vol is. Maar we gaven vorig jaar al aan wat meer naar Red Bull toe te willen bewegen, dus we wilden RB doen terugkeren in de naam."

"En ik weet ook niet of je het weet, maar binnen de Red Bull-familie heb je bijvoorbeeld de Flying Bulls, bestaande uit de vliegtuigencollectie van Dieter Mateschitz. Daarom riep iemand in ons bedrijf 'waarom noemen we deze gasten dan niet de Racing Bulls'? Dat schept dan een identiteit die niet per se hoeft te veranderen als er van sponsoren gewisseld zou worden."

Waar komt RB vandaan?

"We hebben nu naamtechnisch ook daadwerkelijk alles moeten veranderen, tot en met onze belastingadministratie aan toe. Dat is best een hele onderneming geweest", vervolgt Bayer. "Maar zo passen we wel mooi in de Red Bull-familie. En alles wat aan RB vooraf zou moeten gaan was een ongekend luxeprobleem. We hadden met Visa één van de grootste merken ter wereld als sponsor."

"En Cash App is één van de meest spectaculaire merken op het financiële vlak, zeker in de VS, en ze wilden allebei met ons samenwerken! Dus zodoende, Visa Cash App RB Formula One Team."

Bayer denkt wel te weten dat die naam nog op de schop gaat, niet zozeer intern als wel op initiatief van het publiek: "Je gaat vanzelf variaties daarop horen. Ik heb nooit heel veel mensen over het Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team horen praten bijvoorbeeld. Ik heb ook niet veel mensen over het Moneygram Haas Formula One Team horen praten. Ik denk dan ook dat we realistisch moeten zijn en ons op de content moeten focussen. Die is, hopelijk met ook een snelle auto, heel mooi."

"We hebben met Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo geweldige coureurs en huis en hetzelfde geldt voor Amna Al Qubaisi (de Academy-coureur, red.). Ik denk dat de fans ons voorkomen mooi zullen vinden en we nemen ruim genoegen met VCARB."

Ook interessant:

Video: Ook bij de launch van de nieuwe RB-bolide speelt de saga rond Horner

Hoewel de launch van de nieuwe RB-bolide een geslaagd feestje was, hing er wel één grote vraag in de lucht: wat gaat er gebeuren met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen? En hoe kan een snel RB-team er dit jaar voor zorgen dat er ophef rond Red Bull ontstaat? We bespreken het in de onderstaande video met onze reporter in Las Vegas.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel