Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Voormalig F1-kampioen: "Dan keert Schumacher terug in F1"

Mick Schumacher hoopt nog altijd om terug te keren in de Formule 1, maar de kans dat dat in 2025 gaat gebeuren, is niet zo heel erg groot. Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve denkt wel te weten waarom dat zo is.

Schumacher Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher heeft er tot nu toe twee seizoenen in de Formule 1 op zitten, maar de vraag is of er nog meer jaren aan worden toegevoegd. In 2021 en 2022 reed de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher voor Haas, maar nu staat hij alweer twee jaar aan de zijlijn. Ook in 2025 lijkt de kans zeer klein te zijn dat hij zijn rentree in de koningsklasse van de autosport maakt. De overgebleven stoeltjes lijken namelijk al vergeven.

De wereldkampioen van 1997, Jacques Villeneuve, weet wel waar het aan schort bij Schumacher. "Het lijkt erop dat geen enkel team Schumacher wil hebben. Mick en zijn team hebben druk uitgeoefend, maar niemand lijkt te springen om hem binnen te halen", zo vertelt de Canadees tegenover Instantcasino.com.

"Het probleem is dat zijn periode in de F1 niet op een positieve manier is afgesloten. Hij zou het beter kunnen doen en kan veelbelovende dingen laten zien in de positie waarin hij nu zit, maar het bewijs is voor iedereen te zien. Voor de teams is het zorgelijk. Willen ze het risico nemen om te hopen dat Mick beter is dan dat hij was? Op dit moment ziet het er niet naar uit."

En mocht Schumacher toch nog terugkeren in de koningsklasse van de autosport, dan weet Villeneuve wel de redenering. "Als een team Mick in dienst neemt als F1-coureur, is dat omdat ze het Schumacher-imago willen en met de hoop dat hij beter is dan hij was bij Haas."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel