Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Voormalig F1-teambaas zet Norris op zijn plek: "Kan over zijn fouten nadenken"

Lando Norris is op papier de grootste uitdager van Max Verstappen. De achterstand van de Brit is met 78 punten nog aardig groot, maar de rest van de concurrentie staat alweer ruim 20 punten achter Norris. Gian Carlo Minardi, oud-teambaas in de Formule 1, is echter nog niet overtuigd van Norris.

Norris FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris kan in 2024 voor het eerst écht meestrijden om de overwinningen in de Formule 1. Waar dat eerder sporadisch lukte, heeft McLaren hem en zijn teamgenoot Oscar Piastri een auto gegeven waarmee ze het iedereen zeer lastig mee kunnen maken. Norris heeft echter al heel wat kansen laten liggen om in te lopen op de leider in het WK, Max Verstappen.

De Brit weet dat hij het beter moet doen, want de teller qua overwinningen staat pas op één. Zelfs als hij de kans krijgt om verder in te lopen op Verstappen, pakt hij die niet. Zo ook niet in België, waar hij vanaf een vierde startpositie als vijfde eindigde. Een plekje achter de Nederlander, die zodoende verder uitliep in de strijd om de wereldtitel. En dat terwijl de teamgenoot van Norris tweede werd.

"Piastri liet al zijn waarde zien. Aan de andere kant, als je in je eerste jaar het Formule 3- en het Formule 2-kampioenschap wint, heb je je talent al laten zien. Bovendien heeft hij een jaar gewacht tot het stoeltje in de F1 om zichzelf te bevrijden", zo vertelt Gian Carlo Minardi, voormalig teambaas in de koningsklasse van de autosport, op zijn eigen website. "Hij is niks minder dan Norris, die opnieuw de negatieve hoofdrolspeler was bij de start. De zomerstop komt waarschijnlijk op het juiste moment. Hij zal tijd hebben om na te denken over de fouten die hij heeft gemaakt."

Dan richt Minardi zich nog even op de race van Piastri. "De enige fout van de Australiër was de fout bij de pitstop. Hij stopte iets te laat, gelukkig zonder zijn monteur pijn te doen, en verloor zo'n twee seconden. Gezien het feit dat hij zes tienden van een seconde van Lewis Hamilton en 1,1 seconde achter Russell eindigde (die later gediskwalificeerd werd, red.), hadden we een andere finish kunnen zien. We zitten een heel andere fase van het kampioenschap waarin de kleinste uitglijder echt veel kan kosten. De uitdaging zit in duizendsten van seconden, ook wat betreft de updates."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel