Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Theo Pourchaire

Voormalig McLaren-coureur haalt keihard uit na plotseling ontslag: "Het was walgelijk!"

Het was een bijzonder verhaal: regerend Formule 2-kampioen Theo Pourchaire stapte eerder dit jaar in bij het IndyCar-team van McLaren, maar werd na vijf races alweer ontslagen. De Fransman doet een boekje open over die situatie en haalt keihard uit naar het team.

Pourchaire Indy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Arrow McLaren

De toekomst van Theo Pourchaire zag er recent nog rooskleurig uit. De coureur werd kampioen in de Formule 2 en verkreeg een IndyCar-contract bij McLaren, in de hoop dat er later een Formule 1-stoeltje in zat. Het IndyCar-avontuur draaide uiteindelijk uit op een nachtmerrie. McLaren schoof Pourchaire al na vijf races opzij en vond in Nolan Siegel een vervanger. Pourchaire is nog steeds woedend.

"Om volledig transparant te zijn: het ging om een meerjarig IndyCar-contract met McLaren", begint Pourchaire zijn verhaal tegenover AutoHebdo. "Op de dinsdagavond voor de race in Laguna Seca hoorde ik echter van mijn manager dat ze hadden besloten om me de rest van het seizoen niet te laten rijden. Het verraste me, ik begreep het niet én ik dacht dat het nep was, want we hadden een paar weken eerder pas een contract getekend. Het was walgelijk!"

Pourchaire is ook niet te spreken over hoe McLaren de boodschap overbracht. "Het team belde me de dag voor ik naar Laguna Seca zou vertrekken rond 11:00 uur om me te vertellen dat ik geen onderdeel meer uitmaakte van het programma. Ze deelden geen specifieke redenen en het gesprek duurde één minuut."

Ook interessant:

Na een weekje rust dendert de Formule 1 weer door met de Grand Prix van Hongarije! De Hungaroring staat garant voor spektakel en is dit jaar extra belangrijk wegens de pikorde van de afgelopen weken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zien een cruciale test voor Max Verstappen en Red Bull en vertellen je er alles over in een kakelverse aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel