Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen ziet Verstappen het moeilijk hebben: "Dit jaar is een keerpunt"

De laatste paar Grands Prix zijn voor Red Bull niet heel erg succesvol. Geen moment kwam Max Verstappen in de buurt van overwinningen en de frustratie begint langzamerhand toe te nemen. Voormalig wereldkampioen Mika Hakkinnen is echter niet verbaasd en had deze situatie al voorzien.

Mika Hakinnen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorlopig staat Red Bull nog aan de leiding in beide kampioenschappen, maar daar lijkt ook alles mee gezegd. Al weken lopen McLaren en Lando Norris in op Red Bull en Max Verstappen, waardoor titelprolongatie in beide kampioenschappen steeds meer op losse schroeven komt te staan. Toch komt de ineenstorting van Red Bull niet als een verrassing. Althans, die mening heeft de wereldkampioen van 1998 en 1999, Mika Hakkinen.

Om die mening te duiden, moet de Fin eerst wat kwijt over Verstappen. Hakkinen ziet 2024 namelijk als een keerpunt voor de Nederlander. "Verstappen is al jaren ongelooflijk bezig, en natuurlijk ook al daarvoor in de lagere categorieën voor de Formule 1. Max is een ongelooflijk talent, wat in de Formule 1 tot mega-successen heeft geleid", aldus Hakkinen tegenover Unibet International.

"Al sinds het begin van zijn reis met Red Bull werden zijn prestaties en overtuiging om te winnen al meer geprezen dan bij anderen," zo vervolgt de twintigvoudig GP-winnaar. "Ik had het gevoel dat hij meer risico's nam dan anderen, omdat hij denkt: 'ik wil winnen'. En dit jaar is een keerpunt geweest. Niet per se voor zijn prestaties of voor zichzelf, maar wel als het gaat om wat je nodig hebt om succes te boeken."

'Max heeft een moeilijk jaar'

Want Hakkinen zag de vormcrisis waar Red Bull zich momenteel in bevindt al van mijlenver aankomen: "Je hebt een team nodig en een auto. Je hebt ook je persoonlijke toewijding en discipline nodig om races te winnen. En tot nu toe heeft Max een moeilijk jaar. Natuurlijk alles zag er aan het begin van het jaar goed uit en hij pakte meerdere overwinningen. Maar naar mijn mening was het overduidelijk dat deze reeks aan succes niet eeuwig door kon gaan."

"Dat kan simpelweg niet, want alle conflicten en de politiek binnen het team zorgt ervoor dat het team geen positieve stap voorwaarts kan maken", zo vervolgt de Fin. "Dat beïnvloedt de prestatie van Max. Een coureur moet altijd met een heldere geest de auto instappen. Hij moet een heldere geest hebben om zich te kunnen focussen op het racen."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel