Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vriendschap Verstappen en Norris geschetst: "Dat is de realiteit"

Max Verstappen en Lando Norris staan bekend als goede vrienden. Gaat die relatie veranderen als ze vaker de strijd aangaan met elkaar? Of is die relatie wellicht al veranderd na de race op de Red Bull Ring? Clement Novalak schetst een beeld.

Verstappen Norris Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ging er tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk wat verhit aan toe. Max Verstappen en Lando Norris gingen een verbeten strijd aan, waarbij uiteindelijk contact ontstond. Wat heeft dat gedaan voor de onderlinge vriendschap?

Clement Novalak, voormalig Formule 2-coureur en tegenwoordig actief in het enduranceracen, schetst een genuanceerd beeld over vriendschappen in de autosport. "Weet je wat het is. De media halen hun content op in de eerste vijf minuten na een race. Dat is doorgaans niet het moment waarop de coureurs op hun rustigst zijn", zo vertelt hij in de Track Limits-podcast.

"Dat is niet voor niks en is eigenlijk best slim, want zo krijg je nu eenmaal de beste content", voegt hij daar lachend aan toe. 

"En ja, Lando zal best boos zijn geweest, maar de realiteit is dat je nu eenmaal te maken krijgt met race-incidenten met coureurs die je beschouwt als vrienden. Ik ben ook ooit tegen vrienden aan gereden en zij tegen mij. Dan roep je een aantal scheldwoorden, maar daarna zeggen we: 'ach ja, het is in orde zo'. Dat zit wel goed. Ik denk dat het allemaal een beetje uit zijn verband werd gerukt."

Dat gezegd hebbende biedt dat volgens Novalak geen garantie voor de toekomst. "Het zijn twee behoorlijk verschillende persoonlijkheden, dus het is interessant om te zien of de vriendschap die ze nu hebben gaat veranderen als er echt een titelgevecht zou ontstaan."

"Zo'n tien jaar geleden stonden er ook twee hele goede vrienden op de F1-grid en we hebben gezien hoe dat heeft uitgepakt", aldus Novalak, ongetwijfeld doelend op Lewis Hamilton en Nico Rosberg. "Ik hou van een goede rivaliteit en dat zou mooi zijn om te zien, maar aan de andere kant zijn het nu nog goede maten, dus je wenst ze ook niks slechts toe."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel