Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Webber over 'speciaal talent' van Piastri

Oscar Piastri beleefde in Hongarije een primeur met zijn eerste overwinning in de Formule 1. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn manager Mark Webber, die totaal negen GP's won in zijn carrière.

Piastri wet Qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri heeft een uitstekende start gemaakt als F1-coureur. Anderhalf jaar na zijn debuut in de Formule 1 heeft hij zijn eerste zege al te pakken. De jonge Australiër zegevierde tijdens zijn 35ste start in de Grand Prix van Hongarije, waar hij Lando Norris in de openingsbocht inhaalde om de leiding en uiteindelijk de overwinning voor zich op te eisen. 

Velen noemen hem een potentiële wereldkampioen en Mark Webber, die sinds begin 2020 zijn manager is, volgt Piastri natuurlijk op de voet. Webber begrijpt de moeilijkheden van de F1 en de mentaliteit die nodig is om vooraan mee te kunnen doen. Desondanks bewijst Piastri dat hij de capaciteiten heeft om het waar te maken.

"Het was prettig om nauw met hem samen te werken", vertelt Webber aan PlanetF1. "Hij is duidelijk een heel speciaal talent. Hij weet wat goed is voor de toekomst, om dat talent te blijven ontplooien. Potentieel is een woord dat ik haat. Potentieel is wat potentieel ook is. Maar je moet ervoor zorgen dat je naar buiten treedt en hij weet dat daden meer zeggen dan woorden en dat is hoe hij te werk gaat."

"Hij heeft een zeer, zeer speciale start van zijn carrière gehad. Er zitten zo veel ervaren coureurs op die eerste twee of drie rijen, vooral omdat de auto's nu zo gevoelig zijn en de tijden zo krap. Het siert hem dat hij daar week in week uit heeft kunnen blijven rijden."

Australische F1-uitdaging

In Hongarije werd Piastri de eerste Australische racewinnaar sinds Daniel Ricciardo in 2021 de Grand Prix van Italië won voor McLaren. Een plaats in de F1 is geen sinecure voor Australische coureurs, die vaak al op jonge leeftijd naar Europa moeten verhuizen om kans te maken op een plaats in het kampioenschap. 

Desondanks maken verschillende jonge coureurs uit Australië de overstap, omdat het land een enorme liefde voor autosport koestert. In de ogen van Webber gaat de liefde van zijn thuisland voor de autosport terug tot één persoon. "Ik denk dat het teruggaat tot Jack Brabham", zegt Webber. "Jack Brabham was de eerste, hij heeft ons de weg gewezen, op meerdere manieren."

"We hebben het over de coureurs die het hebben gehaald, maar veel coureurs hebben het niet gehaald en dat is het punt. Onze omschakeling is dus nog steeds een uitdaging voor ons. We hebben een van de beste Grands Prix ter wereld. Australiërs houden van racen, ze steunen de Formule 1, ook al kan het tijdsverschil soms een uitdaging zijn. Maar het is een land waar we van Formule 1 houden."

"We zijn in veilige handen voor de toekomst. Oscar begint net aan zijn carrière, wat geweldig is, maar ja, Daniel (Ricciardo, red.) en ik, en, weet je, AJ (Alan Jones, red.). Er zijn niet veel jongens die op dat niveau hebben gewonnen. Dus hopelijk kunnen we in de toekomst blijven bijdragen aan de sport."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel