Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Webber steekt lofzang op over Hamilton: "Een haai die bloed rook!"

Lewis Hamilton wist op knappe wijze de Grand Prix van Groot-Brittannië te winnen. Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber was ontzettend onder de indruk van de prestatie van Hamilton.

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eindelijk was het weer raak voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen liet zien waar hij toe in staat is op het verraderlijke Silverstone en pakte voor het eerst sinds 2021 weer een overwinning. Hamilton hield zijn hoofd koel in de regen en besloot tot twee keer om op het juiste moment te stoppen. De Brit kan op een lofzang van voormalig Formule 1-coureur Mark Webber rekenen.

"Beast mode in zijn thuisrace", zo omschrijft Webber de race van Hamilton tegenover Channel 4. "Ik denk dat hij al bloed rook in de eerste stint, wanneer het team hem vertelt dat er regen aan zit te komen. Dan wordt hij net een haai in de zee, want hij weet dat er kansen komen, dat hij de druk moet opvoeren, dat hij ervaring heeft en dat hij talloze successen heeft geboekt op Silverstone."

Webber vond dan ook dat Hamilton hoogstpersoonlijk het verschil maakte. "Hij greep de race met beide handen aan, nam belangrijke beslissingen en leidde het team. Dit is wat ik wil en als ik het wil, lever ik ook. Ik ben een enorme fan van Lewis. Ik weet dat ik heb gezegd dat hij weer goede resultaten zou boeken, maar ik vroeg me af of hij de motivatie nog had. Maar geef hem een handvat, zoals we nu hebben gezien, en laat hem zijn 

De huidige manager van Oscar Piastri denkt dat deze zege heel belangrijk kan zijn voor Hamilton. "Voor een coureur van zijn kaliber is deze overwinning heel erg van belang, sowieso als individu. Lewis heeft een enorme staat van dienst met meer dan 100 overwinningen, maar hij is ook nog steeds paranoïde en perfectionistisch. Er zijn weinig twijfels, terwijl Rafael Nadal openlijk praat over of hij het nog wel kan. De lat ligt heel hoog, dus je moet oppassen als de lat alleen nog maar hoger komt te liggen. Dit is een van de belangrijkste momenten uit zijn leven. Het zou zijn laatste overwinning kunnen zijn, maar vanaf het moment dat de rode lichten uitgingen, was hij alert en klaarde hij de klus."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel