Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Welke opties houdt Perez over als Red Bull hem de deur wijst?

Het gaat de laatste tijd regelmatig over de Formule 1-toekomst van Sergio Perez, nu zijn stoeltje bij Red Bull op het spel staat. Maar waar kan de Mexicaan nog naartoe als Red Bull hem daadwerkelijk de deur wijst?

Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez gaat een spannende periode tegemoet. Het is in ieder geval zeker dat de Mexicaan het seizoen van 2024 nog af zal maken bij Red Bull, want die knoop hakte de Oostenrijkse renstal aan het begin van de zomerstop al door. Perez kan dus zonder al te veel kopzorgen genieten van zijn vakantie, maar toch zal één gedachte aan hem blijven knagen: wat staat hem in 2025 te wachten?

Het antwoord op die vraag zal de komende weken waarschijnlijk op zich laten wachten, al lijkt het er niet op dat Perez er echt in slaagt zijn kans op een Red Bull-stoeltje in 2025 te vergroten. Alle blunders van de afgelopen raceweekenden, waaronder de spins tijdens de kwalificaties op de Hungaroring en Silverstone, werken immers niet in zijn voordeel.

Dat Perez mogelijk moet vrezen voor zijn toekomst bij de Oostenrijkse renstal is een verwachting die de laatste tijd wel vaker besproken wordt, maar dan volgt punt twee: waar kan de Mexicaanse coureur nog naartoe als Red Bull hem inderdaad de deur wijst?

Gebrekkige F1-opties

Nu Carlos Sainz officieel aan heeft gekondigd vanaf 2025 voor Williams te rijden, zullen alle Silly Season-puzzelstukjes snel op hun plek vallen. Op dit moment zitteB RB, Mercedes, Alpine en Stake nog met een leeg stoeltje, evenals Red Bull als ze afscheid nemen van Perez, maar de kans dat het gros van die stoeltjes komende weken aan nieuwe coureurs worden toegewezen is groot.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft het vizier nog altijd gericht op Formule 2-coureur Andrea Kimi Antonelli, Alpine lijkt van plan te zijn Jack Doohan een stoeltje te bieden en Perez lijkt de twee stoeltjes binnen de Red Bull-familie vooralsnog op de buik te kunnen schrijven. Daardoor blijft Stake, wat vanaf 2026 verder zal gaan als het fabrieksteam van Audi, als enige optie over.

Toch is de enige Formule 1-optie die Perez buiten Red Bull nog heeft ook zeer onwaarschijnlijk. Audi is, voorafgaand aan de intrede in 2026, namelijk op zoek naar een specifiek rijdersduo: één coureur met ervaring, naast een jong talent waar men nog even mee vooruit kan. In Nico Hulkenberg hebben ze de ervaren rot in het vak al gevonden, waardoor er dus maar een stoeltje overblijft.

Voor dat tweede stoeltje heeft Audi Liam Lawson nog op het oog, maar Red Bull heeft nog tot september de tijd om de Nieuw-Zeelander een contract te beiden alvorens hij naar andere opties mag kijken. In de hele Lawson-situatie ontstaat mogelijk nog een kans voor Perez, mocht Red Bull er toch voor kiezen Lawson een stoeltje te bieden. Maar realistisch gezien lijkt de kans toch klein dat Perez zijn Formule 1-carrière buiten Red Bull voort kan zetten.

Andere raceklassen?

De Formule 1 is echter ook niet alles, want buiten de koningsklasse van de autosport bestaan er nog veel meer raceklassen waar een coureur als Perez prima uit de voeten zou moeten kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de IndyCar, de Formule E of het WEC, waar veel oud-Formule 1-coureurs nog te vinden zijn. 

Romain Grosjean en Marcus Ericsson rijden bijvoorbeeld in de IndyCar en ook vanuit de Formule 2 kozen meerdere coureurs al voor de Amerikaanse raceklasse, waaronder Theo Pourchaire, Marcus Armstrong en Christian Lundgaard. Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries hebben hun Formule 1-avontuur ingeruild voor stoeltjes in de Formule E en het WEC, wat ook een populaire keuze is als men het formule-racen in wil ruilen voor een nieuwe uitdaging. 

De kans is groot dat Perez een soortgelijk lot staat te wachten. Het uitdienen van zijn huidige contract bij Red Bull zal ongetwijfeld zijn prioriteit zijn op dit moment, maar de tijd begint inmiddels te dringen en er blijven amper opties over binnen de Formule 1. Ook in alle andere raceklassen begint de tijd inmiddels te dringen nu de teams daar ook al druk bezig zijn met het verdelen van alle stoeltjes, maar met alle Formule 1-ervaring die Perez op zak heeft kan hij toch een waardevolle aanwinst zijn voor teams in de andere raceklassen. 

Hij kan natuurlijk altijd nog kiezen voor een rol als reservecoureur, mocht Red Bull hem die optie bijvoorbeeld bieden, maar wat zijn carrière als Formule 1-coureur betreft is hij op dit moment afhankelijk van zijn eigen prestaties en de keuze van Red Bull. In alle andere gevallen zal hij waarschijnlijk uit moeten wijken naar andere raceklassen. 

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x