Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Logan Sargeant

'Williams overweegt rigoureuze beslissing na megaklapper Sargeant'

Logan Sargeant kende geen fijne dag op Zandvoort. De Amerikaan vloog snoeihard van de baan af in de derde vrije training en dat kan hem duur komen te staan. Williams zou namelijk overwegen om hem na de Grand Prix van Nederland te vervangen.

Sargeant crash and fire FP3 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De zaterdag op Zandvoort stond al vroeg letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam door een megaklapper van Logan Sargeant. De Williams-coureur raakte het natte gras bij het uitkomen van bocht 3 en vloog haaks linksaf de muur in. Het resultaat? Een bak schade én een brandje. 

En dat kon Williams eigenlijk niet gebruiken. Het team nam een groot updatepakket mee naar Zandvoort, maar veel onderdelen zijn nu kapot. Sargeant moet zelfs vrezen voor hele rigoureuze besluiten, want volgens Auto, Motor und Sport zou Williams overwegen om Sargeant na de Grand Prix van Nederland de laan uit te sturen. In Italië zou een andere coureur dan het stokje over moeten nemen.

Teambaas James Vowles liet tegenover hetzelfde medium weten dat hij niet op basis van emotie gaat handelen, maar feit is dat Sargeant verder onder druk komt te staan. In de publicatie wordt gemeld dat Mick Schumacher kandidaat zou zijn om Sargeant op te volgen, maar dat is nog lang niet zeker. Voor een Formule 1-team is het namelijk heel gecompliceerd om per direct een coureur te vervangen, óók door overeenkomsten van mogelijke vervangers.

Sargeant begon al aan de Grand Prix van Nederland met de kennis dat hij zijn stoeltje kwijt is bij Williams. Carlos Sainz wordt in 2025 zijn vervanger en zo is ook meteen duidelijk dat bij een mogelijk ontslag een vervanger alleen ter overbrugging in de auto stapt. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Het onderwerp werd ook aan de Viaplay-tafel besproken. Bekijk de video hieronder!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel