Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Williams-teambaas biedt Schumacher excuses aan na 'dwaze' opmerking

James Vowles haalde de headline toen hij als Williams-teambaas uitlegde waarom Mick Schumacher gepasseerd werd voor het vrijgekomen stoeltje van Logan Sargeant. Hij noemde de Duitser 'goed, maar niet speciaal'.

Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff dacht al het zijne van bovengenoemde woorden van zijn voormalig Mercedes-collega James Vowles. Hij noemde de opmerking dat Mick Schumacher 'niet speciaal' was 'onnodig'. Is het een reactie op de woorden van Wolff, of is Vowles tot inkeer gekomen? Hoe dan ook, tegenover F1 TV richt hij zich met zijn excuses tot Schumacher.

"Toen ik de headline scande deze ochtend, viel met name het woord 'speciaal' op. Ik wil heel graag verduidelijken wat ik hiermee bedoelde. Het is niet mijn bedoeling op Mick op zijn plaats te zitten. Hij zit bij een kampioensteam als Mercedes als reservecoureur en dat is niet voor niets. Dat is omdat hij een ontzettend sterke kandidaat is", aldus Vowles.

"En dat woordje 'speciaal'? Ik gebruikte het meer in de context van wereldkampioen als Ayrton Senna en Lewis Hamilton. Het is natuurlijk dwaas om te doen, want dat is geen eerlijke vergelijking."

Hij gaat verder met lovende woorden over Mick, die in zijn ogen dus zijn verontschuldigingen verdient te krijgen: "Dit is waar Mick staat: hij heeft het niet makkelijk gehad. Hij heeft echter bijzonder veel progressie geboekt en hij zit bij een heel sterk team. Onze keuze (voor Franco Colapinto, red.) werd gemaakt omdat we voor iemand uit onze eigen Academy wilde gaan."

"Ik biedt aan Mick mijn excuses aan. Hij vroeg nergens om, maar het is belangrijk voor mij, want hij ligt me na aan het hart en wat ik zei kwam volkomen verkeerd over. Meer dan wat dan ook wil ik duidelijk maken dat wij zijn kunnen niet in twijfel trekken, maar als Williams moeten we voor onze eigen Academy gaan."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel