Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Williams-teambaas kwam in 'Sainz-rollercoaster' terecht: "Het ging alle kanten op"

Carlos Sainz zal vanaf 2025 Ferrari verruilen voor het team van Williams. Teambaas James Vowles verklaart wat voor een 'rollercoaster' het is geweest om de Spanjaard binnen te halen.

Sainz podium Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Williams-teambaas James Vowles heeft gekregen wat hij wilde. De Brit kon aan het begin van de zomerstop bevestigen dat Carlos Sainz vanaf 2025 bij het team rijdt, als teamgenoot van Alexander Albon. De Spanjaard tekent een meerjarige overeenkomst bij het historische team.

Sainz heeft maandenlang de tijd genomen om een weloverwogen keuze te maken, nadat hij al voor de start van het seizoen van Ferrari te horen had gekregen dat zijn stoeltje in 2025 door Lewis Hamilton wordt ingenomen.

Vowles onthult dat het eerste gesprek met Sainz al in november 2023 plaatsvond, drie maanden voordat Lewis Hamilton bekendmaakte dat hij Mercedes in gaat wisselen voor de Scuderia. Na diverse gesprekken met de Spanjaard beweert Vowles dat hij er pas zeker van was dat hij de drievoudig racewinnaar had binnengehaald toen Sainz de deal afgelopen week ondertekende.

"Het moment dat ik wist dat het echt zo ver was, was toen zijn pen het papier raakte", vertelt Vowles aan een groep geselecteerde media, waaronder RacingNews365. "Ik werd eerder in het jaar teleurgesteld, zo rond Barcelona. Ik dacht dat we er heel goed voor stonden en precies toen hadden we een onvoorstelbaar slecht weekend. Dat kan niet in de professionele sport."

Begrijpelijke aarzeling

Sainz werd alom gezien als de meest begeerde naam op de rijdersmarkt en nam daarom de tijd om een beslissing te nemen. Met een handvol andere teams die hun line-ups voor 2025 nog moeten vastleggen, verklaarde Vowles niet verbaasd te zijn dat Sainz ervoor koos om te wachten met zijn keuze.

"Het is een rollercoaster geweest, dat is zeker" zegt Vowles. "Maar de rijdersmarkt is in het algemeen een achtbaan geweest. Het ging echt alle kanten op. Dat geldt ook voor de situatie tot nu toe. Vorig weekend waren er nog discussies over: 'waar gaat Sergio Perez heen, wat verandert er?'"

"Als de situatie zo instabiel is, is het volkomen normaal dat een coureur zich pas aan je verbindt als hij weet hoe zijn toekomst eruitziet en welke deuren en mogelijkheden zijn afgesloten. Dat is mijn mening. Zoals ik al zei: totdat de pen op papier kwam, had ik er geen vertrouwen in", zo sluit een zeer blije Vowles af.

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel