Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Winnend McLaren stevent af op onvermijdelijk F1-hoofdpijndossier

McLaren heeft een fantastische line-up wat betreft de coureurs in de F1, maar de samenwerking tussen Lando Norris en Oscar Piastri kan weleens afstevenen op een ramp.

Norris race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren is als een komeet naar de voorkant van de Formule 1-grid geschoten en dat kon voor de F1 niet op een beter moment gebeuren. Red Bull domineerde met Max Verstappen de sport, maar niet iedereen zit erop te wachten om week in, week uit dezelfde coureur te zien winnen. In het huidige seizoen zien we dan ook een heel ander plaatje met McLaren en Mercedes veel verder van voren, niet zelden zelfs vóór Red Bull.

Zowel Lando Norris als Oscar Piastri mag zich sinds dit seizoen Grand Prix-winnaar noemen, terwijl ze samen op de eerste wereldtitel voor McLaren sinds 2008 jagen. Terwijl ze samen die jacht vorm moeten geven, ligt er altijd het gevaar op de loer dat de situatie zal overkoken. McLaren-CEO Zak Brown sprak onlangs het vertrouwen in beide coureurs uit door te stellen dat het team twee nummer-één-coureurs heeft. Het talent is ook zó onmiskenbaar bij beiden aanwezig, dat het onmogelijk is om iemand die nummer-twee-status te geven. 

Norris heeft ontegenzeggelijk de overhand gehad tijdens de voorbije achttien maanden, maar Piastri begint zijn draai te vinden en de stappen die hij ten opzichte van zijn eerste seizoen heeft gezet, zijn indrukwekkend te noemen. Hij houdt Norris meer dan scherp. Als die ontwikkeling van Piastri zich doorzet, kan McLaren weleens met een groot probleem komen te zitten als men vooraan mee blijft vechten. De mogelijke onrust na GP van Hongarije, waarin McLaren met een dubieuze teamorder kwam, werd vakkundig de kiem in gesmoord door een wel heel beheerste Norris.

Rivaliteit?

Norris gaf gehoor aan die teamorder, misschien ook in de wetenschap dat hij echt wel heel ver achter staat op Verstappen. Had hij zich wellicht minder een teamplayer getoond als er een wereldtitel op het spel stond? Het is een hoofdpijndossier in de maak voor McLaren, veroorzaakt door een winnende auto en een ijzersterke line-up. Brown gaf aan dat beide coureurs in dienst van het team rijden, maar een F1-coureur gaat niks uit de weg als ultieme kansen zich aandienen. Dan is een teamgenoot ook gewoon nóg een sta-in-de-weg waarmee gedeald moet worden.

McLaren heeft een uitstekende vorm te pakken en geniet van het feit dat men nu één van de vaste favorieten is voor overwinningen. Het is klaar om het op te nemen tegen andere giganten als Red Bull en Mercedes. Kan McLaren erop vertrouwen dat Norris en Piastri met hun hoofd blijven racen en niet met hun hart?

Beide coureurs liggen nog voor meerdere jaren vast bij McLaren en het team kan zichzelf een schouderklopje geven voor de manier waarop ze die line-up hebben gevormd. Echter, het zou een nóg grotere prestatie zijn als men de lonkende teaminterne rivaliteit correct weet te managen.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel