Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wisselende successen en een verbanning voor Verstappen in de Verenigde Staten

Max Verstappen staat dit weekend aan de start van zijn vijfde Grand Prix van de Verenigde Staten, een evenement waar hij wisselende successen kende. In 2017 werd hij er zelfs zonder pardon van het podium gestuurd.

Verstappen USA 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2017 waant Max Verstappen zich even de nummer drie van de race, na een volgens velen waanzinnig fraaie actie op Kimi Raikkonen in de allerlaatste ronde van de race. De Red Bull-coureur snoept aan de binnenkant van de lange doordraaier naar rechts enkele meters van het circuit af, om voorbij de Fin te geraken, iets wat de wedstrijdleiding ziet als niets minder dan afsnijden.

Een straf werpt hem terug tot net buiten het podium. Dat bericht bereikt Verstappen echter pas als hij zich klaarmaakt om naar het podium te gaan, en dus blaast hij met een eigenzinnig lachje om zijn lippen de aftocht.

Waar Verstappen na de editie van 2017 dus kampt met een zure nasmaak, viel er bij zijn Amerika-debuut in 2015 wél het nodige te juichen. Nee, ook toen stond hij niet op het podium, maar vierde worden in een Toro Rosso (het was zijn gedeeld beste resultaat van het seizoen) kan net zo goed voelen.

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2016, het jaar waarin Max Verstappen met Red Bull zijn eerste overwinning wist te pakken in Spanje, zijn de druiven zuur voor de Nederlander. Met een vierde plaats kwalificeert hij zich zeker niet onverdienstelijk, ook al moet hij teamgenoot Daniel Ricciardo pal voor zich dulden op die tweede startrij.

In de race ziet Verstappen de finishvlag niet. Na 28 van de 56 geplande ronden moet hij zijn auto stilzetten met een versnellingsbakprobleem. Wel heeft hij wederom laten zien goed uit de voeten te kunnen op het Circuit of The Americas, net zoals hij dat vorig jaar deed.

Weer kampt Max Verstappen in 2018 met een kapotte versnellingsbak, dit keer treft het euvel hem tijdens de kwalificatie. Hij komt niet verder na Q2 en wordt ook nog achteruitgezet vanwege een bakwissel.

Een start vanaf de achttiende plaats stelt hem echter wel in staat om één van zijn befaamde inhaalraces te rijden, al profiteert hij ook van de missers en uitvalbeurten van enkele coureurs van de drie topteams. De tweede plaats achter Kimi Raikkonen is een feit na een verbeten duel met wereldkampioen Lewis Hamilton. Het podium dat hem een jaar eerder werd ontnomen, mag hij nu wél vieren.

Track record Verstappen in GP VS

Jaar Kwalificatie Race
2015 8e 4e
2016 4e DNF
2017 6e 4e*
2018 15e (Versnellingsbakproblemen) 2e

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van de Verenigde Staten 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel