Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Witte rook na doorbraak in zaak Haas F1 vs. Uralkali

Goed nieuws voor Haas F1. Het team mag eindelijk Nederland verlaten. De betalingsverplichtingen aan de voormalige hoofdsponsor Uralkali zijn inmiddels voldaan.

Hulkenberg Magnussen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De voormalige hoofdsponsor van Haas F1, Uralkali, liet afgelopen weekend beslag leggen op de inboedel van het team, in afwachting van een terugbetaling van 12 miljoen die Haas F1 nog moest doen aan Uralkali. Dat geld had Uralkali al als sponsorgeld overgemaakt, voordat Haas in 2022 de samenwerking op zei vanwege de Russische inval in Oekraïne. Uralkali zou tevens nog een F1-bolide moeten ontvangen van Haas.

De Haas-trucks bleven tot en met maandagmiddag achter op Circuit Zandvoort, daar waar ieder ander team al snel op weg ging naar de volgende bestemming op de F1-kalender, het circuit van Monza. Diezelfde middag kwam er echter witte rook bij Haas vandaan. Uralkali liet middels een statement weten het verschuldigde bedrag te hebben ontvangen, evenals de F1-bolide. De sponsor heeft de Nederlandse autoriteiten hierover ingelicht met het verzoek de inbeslagname op te heffen.

Het volledige statement van Uralkali luidt als volgt: 

"Uralkali bevestigt dat we de door Haas verschuldigde betaling (inclusief rente en vergoedingen) volledig hebben ontvangen na de uitspraak van het Zwitserse arbitragehof. We hebben ook de raceauto geïnd die ons verschuldigd was in het kader van de sponsorovereenkomst."

"Als zodanig heeft Uralkali de Nederlandse autoriteiten geïnformeerd dat ze de activa van Haas kunnen vrijgeven, en Haas is vrij om met deze activa Nederland te verlaten."

"Het geld dat door de Zwitserse arbitrage aan Uralkali is teruggegeven en door Haas aan ons is overgemaakt, zal worden gebruikt om onze capaciteit voor een stabiele voedselvoorziening te vergroten."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel