Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Woedende Wolff geshockeerd door de FIA: "Als je achter mijn familie aangaat..."

Toto Wolff zegt een dikke huid te hebben, maar op het moment dat zijn vrouw, net als hij, doelwit wordt van beschuldigingen en geruchten, dan gaat hij koken van woede. Hij is zeer kritisch op de autosportbond.

Toto Susie Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff kwamen ruim een week geleden opeens in het nieuws, nadat de FIA een onderzoek opende naar de twee. De Mercedes-teambaas en zijn vrouw, de bazin van de F1 Academy, zouden mogelijk informatie met elkaar hebben uitgewisseld. Aanleiding van het onderzoek was een bericht in een F1-zakenblad, waar enkele teambazen anoniem werden geciteerd.

Er ontstond logischerwijs grote ophef, maar al snel verenigden de F1-teams zich en liet men massaal weten dat niemand bij de FIA had aangeklopt. Susie Wolff liet weten verbolgen te zijn en tot op de bodem uit te willen zoeken wie deze beschuldigingen had gemaakt.

Wolff in shock

Vanuit Toto Wolff bleef het stil, op een statement na waarin hij aangaf dat Mercedes juridische stappen overwoog. In de Duitse media heeft de Mercedes-man nu voor het eerst op persoonlijke titel gereageerd op de hele saga. Hij was in shock toen hij de beschuldigingen voor het eerst hoorde.

"Na tien jaar als teambaas ben ik wel wat gewend en niet snel te verrassen, maar dit verhaal was toch wel schokkend!", zo laat hij weten aan Sport Bild. Wat hem vooral kwaad maakt, was dat zijn vrouw ook slachtoffer was in dit verhaal. "Als ik onder vuur lig, dan is dat voor mij geen probleem. Ik heb een dikke huid en kan wel wat hebben. Maar als je achter mijn familie aangaat, dan is het een ander verhaal. Dan ga je over de schreef. Het was een persoonlijke aanval. Toen ik het nieuws hoorde zat ik in een technische vergadering. Ik heb die meteen verlaten om meer info en achtergrondinformatie te verzamelen, maar die was er niet, aangezien de FIA het team niets had laten weten."

Wolff wordt vervolgens door de krant gevraagd of hij samen met zijn vrouw weleens werkgerelateerde dingen bespreekt aan de keukentafel. "We komen allebei uit de wereld der autosport en hebben benzine in ons bloed. We zijn echter professioneel genoeg om onze verschillende vakgebieden uit elkaar te houden. Ik zie echter ook niet echt waar ons werk veel overlap heeft met elkaar. We hebben drie kinderen, dus je kan je voorstellen dat we onze eigen thema's hebben."

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel