Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Een overstap van Hamilton naar Red Bull was veel duidelijker geweest"

Het is inmiddels geen nieuws meer dat Mercedes-fenomeen Lewis Hamilton vanaf 2025 uitkomt voor Ferrari. Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, begrijpt de keuze van zijn coureur. Wél ziet Wolff dat er in de media kritisch gesproken wordt over de miljoenentransfer van de Brit. Dat ligt aan Hamiltons keuze voor Ferrari, stelt hij.

XPB 1194166 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Begin februari maakten Mercedes, Ferrari en de zevenvoudig wereldkampioen zelf het wereldkundig: Lewis Hamilton komt vanaf 2025 uit voor Ferrari. De complete Formule 1-wereld was in shock. Mercedes-teambaas Toto Wolff kan zich vinden in de toch wel onverwachte beslissing van zijn coureur, maar snapt ook waarom de buitenwereld kritisch is.

"Een coureur heeft slechts een beperkte tijd in de Formule 1", zo wordt Wolff geciteerd door Motorsportweek. "Lewis is 39. Ik snap dat hij een droom uit wil laten komen."

Die 'droom' is volgens Wolff een droom die veel coureurs hebben: in een rode (Ferrari-) overal rijden. Of Hamilton bij de Italiaanse renstal succesvoller gaat zijn dan in de afgelopen paar jaar bij Mercedes? Daar is Wolff nog niet echt van overtuigd. Dat komt mede door het feit dat Ferrari afgelopen seizoen achter Mercedes finishte in het constructeurskampioenschap.

(On)begrip

Wolff stelt dat wanneer Hamilton over was gestapt naar Red Bull, "de drijfveer veel duidelijker zou zijn geweest." De Oostenrijker beargumenteert zijn mening terwijl hij reflecteert op het successeizoen van Red Bull in 2023: "Zij hebben - op de korte termijn - het beste pakket."

Het Mercedes-kopstuk snapt dat een langetermijnvisie voor Hamilton niet relevant is, gezien de leeftijd van de coureur. "Ik begrijp ook de zorgen van een coureur. Die delen we allemaal", vertelt hij over het feit dat Mercedes de afgelopen twee seizoenen slechts één race won in zijn achterhoofd.

Tóch zitten de teambaas en zijn coureur niet helemaal op één lijn. Volgens Wolff is het Hamilton niet helemaal duidelijk hoe hard er door het Mercedes-personeel gewerkt wordt om weer races te winnen. "Wat misschien niet zo zichtbaar is voor hem, is de drive die in ons team zit. De drang om alles beter te doen. Als we vallen, dan staan we weer op. Dat is onze mentaliteit."

Hij sluit af: "Ik heb geen idee hoe vaak we nog gaan vallen. Wél weet ik dat we altijd weer opstaan. Binnen de nieuwe reglementen heeft Red Bull de overhand en de andere teams zitten ook niet stil, maar we gaan altijd vooruit."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel