Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff houdt vast aan omstreden standpunt, heeft wél te doen met gedupeerde fans

Hoe blikt Toto Wolff met de kennis van nu terug op de gebeurtenissen op de donderdag en vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas? Heeft hij nog dezelfde meningen als toen?

Wolff Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eén van de vele F1-journalisten kreeg na de eerste vrije training de wind flink van voren toen hij 'het in zijn hoofd haalde' om kritisch te zijn op de organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas, enkel en alleen om een losgeschoten putdeksel. Want alles was zo fantastisch en het evenement vormde in alle opzichten de nieuwe standaard voor de Formule 1, zo was Mercedes-teambaas Toto Wolff van mening, een mening die hij dus op boze, strenge toon ventileerde.

Daar werd verontwaardigd op gereageerd, vooral omdat Wolff het incident met de putdeksel afdeed als 'niks', dat terwijl een dergelijk incident verschrikkelijk fout kan aflopen. Zo'n putdeksel kan een projectiel worden met alle mogelijke gevolgen van dien.

Toch is Wolff twee dagen later niet van mening veranderd. Als het journaille, waaronder ook RacingNews365, hem uitnodigt om nog eens terug te blikken op het grote geheel, herhaalt hij zijn eerdere woorden: "Dit was een waanzinnig weekend. Die putdeksel stelde niks voor, zoals ik al eerder zei."

"Ik zal me de race vooral herinneren om de zondag. We hebben een spectaculaire race gezien, een geweldig publiek verwelkomd en goede gevechten aan de kop van het veld. We kunnen alles afvinken!"

Te doen met de fans

Alles? Wolff wordt erop gewezen dat F1-fans die een vermogen hebben betaald voor vrijdagkaarten acht minuten actie hebben gezien in VT1, om vervolgens naar huis gestuurd te worden voor VT2, waarna ze enkel een voucher kregen voor in de giftshop van nota bene het evenement zelf. Dat is dan toch op zijn minst misgegaan? Daar gaat Wolff wel in mee.

"Het waren onvoorziene omstandigheden. We kunnen mensen van de organisatie niet vragen om zo lang door te werken en ik denk dat daar met het oog op volgend jaar iets op gevonden moet worden, ook al waren dit onvoorziene omstandigheden."

"Goede communicatie kan al veel kou uit de lucht halen en hopelijk kunnen we de mensen die teleurgesteld waren een goed pakket aanbieden voor volgend jaar, zodat ze volgend jaar alsnog van de actie kunnen genieten, zodat we zo op een bepaalde manier toch kunnen compenseren."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Singapore 2024