Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff gaat los op vragen over GP Las Vegas: "Hebben het over een fucking putdeksel!"

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas kwam vroegtijdig ten einde door een losgeschoten putdeksel. Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet blij met de vragen over het voorval.

Toto Wolff Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tien minuten, zo lang duurde de eerste vrije training voor de Grand Prix van Las Vegas. Een losgeschoten putdeksel zorgde voor fikse schade aan de bolides van Carlos Sainz en Esteban Ocon, waardoor de FIA besloot om de sessie verder te staken. Het levert vragen op over de organisatie van het evenement, iets waar Mercedes-teambaas Toto Wolff furieus op reageert in de persconferentie voor teambazen.

"Het is donderdagavond en het ging mis in een eerste vrije training", stelt Wolff, die al snel woedend wordt. "Dit hoeft helemaal geen smet te zijn. Ze gaan de putdeksels herstellen, dus morgenochtend praat niemand er meer over. Stelde jij die vraag? Het is belachelijk. Hoe haal je het in je hoofd om de organisatie, die voor een nieuwe standaard in de Formule 1 zorgt, in diskrediet te brengen? We hebben het over een fucking putdeksel!"

De Oostenrijker vervolgt zijn betoog. "Dit is al weleens eerder gebeurd. Geef eens wat credits aan de organisatie die ervoor heeft gezorgd dat de sport groter dan ooit is. Liberty Media heeft het geweldig gedaan. We moeten niet gaan jammeren vanwege één putdeksel. Natuurlijk voel ik mee met Ferrari, Carlos Sainz en Fred Vasseur (die naast hem zat red.). Er is een auto kapot en het was potentieel gevaarlijk, dus we moeten analyseren hoe we dit kunnen voorkomen in de toekomst. Maar om op donderdagavond over een smet op het imago te spreken... Niemand kijkt de training in Europa."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel